De nieuwe naam wordt bekend gemaakt
De nieuwe naam wordt bekend gemaakt Foto: Marie-Christine van Lieshout

Nieuwe locatienamen voor het Commanderij College

Tekst: Stijn Geene

Beek en Donk - De aula zat woensdag 2 september vol met leerlingen in het Commanderij College in Beek en Donk. Tijdens deze dag werd de nieuwe naam van deze locatie onthuld. Een nieuwe naam die een nieuwe generatie van het onderwijs met zich meebrengt.

De onthulling
Via een groot scherm in de aula konden de leerlingen zien hoe de nieuwe naam werd onthuld. Op dit grote scherm werd een, voor de leerlingen welbekend, CoCo Journaal vertoond. Hierin werd op ludieke wijze gezocht naar de nieuwe naam. 'Op meerdere plaatsen in de wereld' waren leerlingen te zien, die op zoek waren naar de nieuwe naam.

Tijdens de video werd duidelijk dat de nieuwe naam gezocht moest worden binnen de school. Vervolgens kwamen twee leerlingen naar voren, die de naam mochten onthullen. Zij trokken aan een doek waarna de nieuwe naam zichtbaar werd: 'De Laarbeecke'.

Nog meer positiviteit
De drie locaties van het Commanderij College hebben allemaal een nieuwe naam gekregen. Zo gaat de locatie aan de Sleutelbosch in Gemert voortaan door als Commanderij College, locatie Macropedius. Locatie St Josephstraat gaat voortaan verder als Commanderij College, locatie Doregraaf. "Iedere school heeft met deze nieuwe namen een eigen gezicht gekregen", vertelt Peter Bakx, locatiedirecteur van De Laarbeecke. Maar de naam is niet het enige wat gaat veranderen. Zo zijn er binnen het onderwijs ook verschillende aanpassingen. "De coronaperiode was voor ons best even schakelen. Fysiek onderwijs veranderde opeens in digitaal onderwijs. Ondanks dat dit een heel lastige periode was en nog is, heeft dit onze ogen geopend voor wat er allemaal mogelijk is op het gebied van onderwijs’’, vertelt Peter. Zo wordt er voortaan niet meer gewerkt met mentoren, maar met coaches. Dit zorgt voor meer begeleiding van de leerlingen. Daarnaast zijn er minder fysieke contacturen, dit geeft de leerlingen meer vrijheid om zelfstandig te werken. "Maar dat is nog niet alles: We willen ook meer samenwerken met de basisscholen en vervolgopleidingen om onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden. Dit zorgt hopelijk voor nog meer positiviteit’’, vertelt Peter Bakx trots. "Een nieuwe naam is een goed begin om dit alles te bereiken".

Afbeelding