Nieuwe spelletjes

Oma, doe je mee Holypoly? Fronsend bedenk ik wat dit moet zijn. Aha, daar komt de doos Monopoly voor Kids al aan. En zoals Siem met alle spelletjes fanatiek is, is dit niet anders. In een mum van tijd kent hij alle spelregels en het blijft verwonderlijk, hij weet ook nog heel veel spelletjes te winnen. Alhoewel we hem wel in de gaten moeten houden. Want een beetje vals spelen heeft ie ook al in de smiezen.

Terwijl opa met Lola bezig is om liedjes te zingen en te dansen, vraagt Siem aan me of we nu zullen ‘mens-erger-je-nieten’. Ik was nog in de keuken bezig en hij zou het spel klaarzetten. Roept ie: ‘oma kom je nou, want ik had al een zes gegooid’. Tja, hoe zou het komen dat ik steeds achter loop… Het ging hem echter deze keer niet zo goed af, hij stond achter op mij. Intussen komt zijn vader binnen om Siem en Lola op te halen. ‘Even wachten papa, ik ben nog aan een spelletje bezig’. Siem had nog hoop dat hij zou gaan winnen maar kreeg snel in de gaten dat dit niet het geval zou zijn. Ineens grist hij alle pionnen van het bord af en zegt: ‘oma, we houden er toch maar mee op, we moeten met papa mee’. Zijn papa geeft schaterlachend de opmerking dat ie wel dingen herkend in spelletjes doen met hem.

Afgelopen week was ik met Siem middags in de speeltuin terwijl Lola bij opa thuis lag te slapen. We waren op het einde van het speelveld toen Siem zei dat ie nog één keer wilde glijden. Nu is dit aan de andere kant van het speelveld dus ik zei dat dat goed was maar dat ik niet meeliep en wel op hem zou wachten. Hij rent keurig heen en weer om een keer te glijden en roept terwijl ie bijna terug is: ‘oma, ik zag jou wel en je was heel klein toen ik bij de glijbaan was. Maar ik zag wel jouw buik’.

Tja, toch weer tijd om mijn Fat Secret app te gaan gebruiken.