Jos van den Heuvel
Jos van den Heuvel Foto:

Jubilarissen bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde

Jubilarissen bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde

Aarle-Rixtel - Het is groot feest zaterdag 19 september bij de Blauwe Schut in Aarle-Rixtel. Maar liefst 3 leden, en zeker niet de minste, vieren hun jubileum dat er niet om liegt. Bertus van Rixtel is 65 jaar lid, Jos van den Heuvel 50 jaar lid en Mari Kerkhof eveneens 50 jaar lid. Samen goed voor 165 jaar gildebroederschap.

Bertus van Rixtel
Bertus begon zijn loopbaan als gildebroeder op 1 april 1955. In al die jaren heeft hij vele functies vervult. Zo begon hij als vendelier waarvoor hij nog ooit naar Engeland moest om daar zijn kunsten te gaan vertonen. Een hele onderneming in die tijd en aangezien Bertus tuinder was hebben de overige gildebroeders zijn werk maar uitgevoerd op de Heikant. Verder was hij vendelleider, tamboer, schutter, 2x Koning, commandant, bijna 25 jaar bestuurslid, vice-hoofdman, hoofdman en momenteel Erebroeder. Een lijst die er niet om liegt. Op dit moment laat zijn gezondheid niet toe dat hij dat bij alle activiteiten aanwezig kan zijn maar de huldiging wil hij toch niet zomaar voorbij laten gaan.

Jos van den Heuvel
Jos heeft zich ook onderscheiden op diverse vlakken en is op 24 september 1970 lid geworden van de Blauwe Schut. Ook hij is begonnen als vendelier en is in 1980 toegetreden tot het bestuur waarvan hij dus nu ook al 40 jaar lid is. Verder was Jos vendelleider, vice-hoofdman, Koning, hoofdman, Laarbeekkoning en bestuurslid en inmiddels Erelid kring Peelland. Daarnaast is Jos, als tuinman in hart en nieren, in zijn schaarse vrije tijd bezig met het onderhoud van de gildetuin. Ook dit is een indrukwekkende lijst.

Mari Kerkhof
Mari is de rustigste van dit drietal maar zeker niet minder wat zijn activiteiten betreft. Ook hij is op 24 september 1970 lid geworden en is begonnen als vendelier. Daarnaast is hij zijn hele carrière de materialenman geweest wat hij met de meeste zorg heeft gedaan. Mari is de afgelopen periode Koning geweest en was in die hoedanigheid op elke activiteit binnen het gilde maar ook daarbuiten aanwezig. Ook staat Mari nog altijd klaar voor hand- en spandiensten. Een bescheiden maar actieve gildebroeder.

Tijdens de teerdag zullen de 3 gildebroeders gehuldigd worden. Helaas moeten ze dat in deze coronatijd zeer bescheiden doen en kan er helaas geen receptie gehouden worden die ze eigenlijk ten volle verdienen. De huldiging zal geheel coronaproof verlopen. Enkel het eigen gilde kan daar bij aanwezig zijn. Het is helaas niet anders. Ze blijven optimistisch en gaan er een mooie dag van maken.

Mari Kerkhof
Bertus van Rixtel