Wethouder Monika Slaets (l), Marieke en Arian de Groot (m) en Joke van den Ende (r) heffen het glas op de nieuwe plannen en toekomst van 't Oude Raadhuis
Wethouder Monika Slaets (l), Marieke en Arian de Groot (m) en Joke van den Ende (r) heffen het glas op de nieuwe plannen en toekomst van 't Oude Raadhuis Foto: Joost Duppen

Uitbreiding in 't Oude Raadhuis

Vanaf januari op de koffie bij ‘Knus bij Marie’

Tekst: Kevin Biemans
Foto: Joost Duppen

Beek en Donk – Samen met het bestuur van stichting ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk presenteerden Arian en Marieke de Groot maandagmiddag 21 september de plannen voor ‘Knus bij Marie’, een – zoals de naam impliceert - knusse koffie- en theegelegenheid.

Wethouder Monika Slaets opende de bijeenkomst: “Al 37 jaar is Stichting ’t Oude Raadhuis bezig met tentoonstellingen in dit mooie gebouw. Een gebouw dat eigenlijk te weinig open is.” Voorzitster Joke van den Ende (Stichting 't Oude Raadhuis) vertelde kort over de geschiedenis van ’t Oude Raadhuis, waarna ze het woord gaf aan Arian. Arian en Marieke wonen al twee jaar aan het ‘beleefplein’. Arian: “We vroegen aan elkaar: 'wat kunnen we doen om de beleving op het beleefplein uit te breiden?'” Na een aantal studiereizen maakte het koppel de plannen voor ‘Knus bij Marie’. “Een knusse locatie voor koffie of thee, een vers gebakje en een bijpassend cadeautje, in een van de mooiste gebouwen van Laarbeek", legt Arian trots uit.

’t Oude Raadhuis is blij met de samenwerking. Zoals Arian het verwoordde: “Het vult elkaar mooi aan. Mensen die naar de exposities komen kijken kunnen na afloop een bakje koffie pakken. Mensen die op de koffie komen, kunnen kijken naar de kunst in ’t Oude Raadhuis.” Het streven is om in januari ‘Knus bij Marie’ te openen. Eerst moet er nog het een en ander verbouwd gaan worden in het pand. Vanaf dan is het mogelijk om op het (toekomstige) terras ouderwets te genieten van koffie, thee, vers gebak en een bijpassend cadeautje. “We gaan binnenkort al op een barista-cursus, we pakken het meteen goed aan”, besluiten Arian en Marieke lachend.