Lieshout en Mariahout in krantenberichten deel 27 en 28

Lieshout en Mariahout in krantenberichten deel 27 en 28

Lieshout - Heemkundekring ‘t Hof van Liessent heeft weer twee nieuwe edities van de knipselkrant uitgebracht. Vanaf heden zijn deel 27 en 28 te koop bij de Heemkamer e´n voor het eerst ook bij DA drogisterij aan de Dorpsstraat in Lieshout.

Op zorgvuldige wijze is door Arnold Bevers het lokale nieuws verzameld, zoals dit is gepubliceerd in de 'Helmondse courant'. Ook wordt aandacht besteed aan enkele gebeurtenissen buiten de voormalige gemeente Lieshout.

Deel 27 - 1960
In knipselkrant deel 27 komt het jaar 1960 aan bod. Een jaar waarin het eerste lustrum van de Lieshoutse Boeren-Gezinsdag een groot succes was. Maar ook het jaar waarin Mejuffrouw H.P. v. Mook benoemd werd tot hoofd van de nieuwe meisjesschool in het Genderdal te Eindhoven. Zo werd er door de raad van gemeente Lieshout het besluit genomen, de vastrechtbedragen voor gas – voor alle verbruikers – te verlagen, dit in het bijzonder om tegemoet te komen aan de categorie van gasverbruikers met een jaarafname beneden 400 m3. E´n werd er in Lieshout voor het eerst sinds 1884 een drieling geboren!

Deel 28 - 1961
In knipselkrant deel 28 komt het jaar 1961 aan bod. Wederom een jaar met mooi gebeurtenissen. Zo werd Piet Damen uit Lieshout de best geklasseerde Nederlander in de Tour de France en gaf Pater Chris Aarts zijn eerste H. Mis in de parochiekerk in Mariahout. Ook wordt in dit jaar de eerste steen voor de nieuwe kerk gelegd. In een loden koker wordt 1 rijksdaalder, 1 gulden, 1 dubbeltje, 1 stuiver en 1 cent gedaan en ingemetseld met de eerste steen. Dit is een oud gebruik wat vaak toegepast wordt bij gebouwen, monumenten of standbeelden. Het was ook het jaar waarin Cafe´ Roskam, tot groot ongenoegen van de inwoners van Mariahout, zijn deuren sloot.

Waar te koop
Kortom, genoeg leuke en mooie historische informatie over Lieshout en Mariahout in de jaren 1960 en 1961. E´n voor het eerst ook te koop bij de DA Drogisterij aan de Dorpsstraat in Lieshout. Tevens natuurlijk ook te koop bij de Heemkamer. De boeken kosten 9,50 euro per stuk en twee voor 16 euro.