BERICHT VAN UW HUISARTS

Elk jaar wordt in oktober en november de griepprik gegeven aan groepen mensen die extra risico lopen als ze de griepprik krijgen. Ook dit jaar organiseren de huisartsen de griepvaccinaties. In verband met corona is het dit jaar anders geregeld dan gebruikelijk! Iedereen die in aanmerking komt voor een griepspuit wordt persoonlijk uitgenodigd door zijn of haar huisarts. Lees deze brief goed door als u een uitnodiging ontvangt! Zo kunnen we zorgen dat we op een veilige manier de griepspuit kunnen geven aan iedereen die extra risico loopt.

Griep kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als u diabetes, een hart-, long-, of nierziekte of een verminderde weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent. De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen. Ook als u zich nu gezond voelt. De griepprik is de beste bescherming tegen de ernstige gevolgen van de griep. U krijgt geen griep van de griepprik.

Nieuw dit jaar is dat mensen die geboren zijn tussen 1941 en 1947 ook een uitnodiging ontvangen voor een pneumokokkenprik. Deze prik geeft extra bescherming tegen longontsteking.

Meer informatie over de griepprik vindt u op www.rivm.nl/griep of www.rivm.nl/pneumokokken en www.thuisarts.nl/griep of www.thuisarts.nl/pneumokokken. Op de achterzijde van de uitnodiging staat ook informatie over de griepprik of pneumokokkenprik.

Namens alle huisartsen van Laarbeek