Afbeelding

Bestuur Laarbeekse Veteranen bezoekt de leden

Laarbeek - Net voor Pasen, aan het begin van de coronacrisis, ging het bestuur van de Laarbeekse Veteranen bij hun leden langs met een plantje. Nu de tweede fase van de pandemie is ingegaan en de maatregelen weer zijn aangescherpt ging men opnieuw een rondje maken langs de leden. Dit keer met wat lekkers in een tasje van het Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).

Het flesje glühwein en een stuk chocolade om de komende kille, herfstachtige en mogelijk eenzame avonden door te komen werden door jong en oud zeer gewaardeerd. Daarnaast werd er bij de aflevering nog vaak een gesprekje gevoerd over de huidige situatie en de vooruitzichten. Alles uiteraard op veilige afstand. Bij vooral de ouderen komt de heropleving van het virus hard aan en ligt eenzaamheid op de loer. Dat dit bezoekje ook nog in de 'Week tegen eenzaamheid' ligt is toeval, maar geeft ook aan dat er veel mensen mee te maken hebben.

Onderwerp van gesprek was behalve corona, het wel of niet doorgaan van de jaarlijkse Laarbeekse Veteranendag. Deze staat gepland op de tweede zaterdag van november. Die dag, bestaande uit een herdenking en een reünie, wordt nu voorbereid maar alles onder voorbehoud.

De uitnodigingen daarvoor zijn weliswaar onderweg en men kan zich aanmelden, maar het doorgaan is afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen.

Meer weten over de Laarbeekse Veteranen? Mail naar: veteranenlaarbeek@gmail.com.