Zucht van verlichting?

Op het moment van dit schrijven, bespeur ik een gevoel van: ‘Je had het kunnen verwachten!’, als onze regering al wat gegevens laat uitlekken, v.w.b. het aan te scherpen beleid t.a.v. de corona-perikelen. Bewust uit laat lekken, dat we morgen, op dinsdag, oftewel eergisteren als je dit donderdag leest, niet meteen van onze stoel springen of juist omvallen en we al een dag hebben kunnen ‘wennen’ aan de verscherpte maatregelen!

Er zullen weer velen de wenkbrauwen fronzen, niet begrijpend wat de overheid bezielt om alles in een soort van Lockdown te gooien. Maar misschien nog meer, zullen het toejuichen! Toch zal het amateurvoetbal op zijn kop komen te liggen, boven de 18 jaar, om maar niet te spreken van de al gesloten kantines en nu wellicht ook de cafés, waar menig voetbal- en andere sportteams afspreken om bij elkaar te komen, om aldaar de wedstrijdanalyses te houden en natuurlijk sociale contacten te onderhouden in deze toch moeilijke tijden. Maar deze contacten zijn gebleven, ook ondanks de roep tot verantwoordelijkheid van jezelf en jouw medemens, om elkaar te ontlopen, afstand te houden en wat al niet meer wat des Corona’s is.

De meesten bagatelliseren het, denken aan een griepje, maar het is meer dan dat. Het virus grijpt om zich heen, overal schade aan de gezondheid achterlatend, of je wilt of niet, of je wel oplet en de regels naleeft of niet. Maar de economie he, de centen, daar draait het ook om! En om de sport, het prestatieve vlak, wat natuurlijk óók om geld draait! Er wordt weer gevoetbald, maar is het nu nog zo interessant? Je voelt dat het wéér niet afgemaakt zal worden, gejuich en gejoel gemonteerd onder de wedstrijden om het enigszins nog aantrekkelijk te maken, en waarvoor? Ga je dan maar meer interesseren voor de plaatselijke clubs, hoe doen zij het dan wel niet in hun competities? Nu, Mariahout en ELI staan met 4 punten op de respectievelijke plaatsen 7 en 8, met hetzelfde aantal punten en 6 goals tegen, alleen heeft Mariahout er 4 méér gemaakt! Komende zondag zou de kraker en derby ELI-Mariahout gaan plaatsvinden, maar net zoals een halfjaar geleden, gaat deze nu net niet door wegens Corona-maatregelen! Voor eenieder zeer jammer, maar misschien kan ie wél weer ingehaald worden met publiek erbij... wie weet!

ASV’33 veroverde afgelopen zondag een verdiend gelijkspel en mocht, zoals het verslag aangaf, welgeteld één punt aan het totaal toevoegen, wat ook...één punt was! Dus twee in totaal nu, 3e van onderen en dit waarschijnlijk tot de winterstop! Ook de ‘grote broer’ in het Beek en Donkse vertoeft in de onderste regionen, na al twee dikke verliezen en een overwinning en gelijkspelletje. Zij staan 5e van beneden afgeteld en ook zij zullen zich de komende maanden niet kunnen revancheren, als daar al sprake van is.

Heb je in deze Corona-crisis ook vóór- en tegenstanders van alle op te leggen maatregelen, zo zul je ook blije en minder blije personen hebben, dat er niet meer in het amateurwereldje gevoetbald kan worden. Maar misschien zien we daar toch al een zucht van verlichting bij onze trainers, die zich in de onderste regionen bevinden. “Effe op adem komen, na een maandje voetbal!”                        

Misschien kan een familiebezoekje al veel doen, het er samen over hebben... maar niet met meer dan 4 he!