Mariahout verliest met ruime cijfers van vv Acht

Mariahout - Mariahout reisde, wederom steun van haar supporters, af naar Eindhoven, waar ze moesten aantreden tegen de koploper vv Acht.

De eerste helft begon vrij gelijk opgaand met weinig grote doelkansen aan beide zijden. Slordig balverlies in de verdediging leidde in de 16e minuut de 1-0 in. Spits Verhagen strafte de fout met een prachtig bekeken schot in de linkerbovenhoek keihard af. Mariahout kreeg daarna enkele kleine kansjes, maar wist deze niet te verzilveren. Aan de andere kant kwam vv Acht er enkele keren gevaarlijk uit, maar ook deze aanvallen werden tijdig onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft werd de geblesseerde Kevin Ketelaars gewisseld voor Danny van de Laar, maar het spel van Mariahout werd er niet beter op. Vv Acht speelde feller en wist de meeste duels te winnen. Van der Plaat wist binnen tien minuten twee keer het net te vinden. Eerst schoof hij na een een-tweetje de bal beheerst in de linkerbenedenhoek. Amper vijf minuten later profiteerde hij van balverlies en schoot hij de bal onberispelijk achter doelman Tom Hagelaars: 3-0. In de 60e minuut zette Chiel van Wanrooij Tim Barten vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd door een speler van Acht van de lijn gehaald. Na 66 minuten brak vv Acht gevaarlijk uit over rechts, en de voorzet werd eenvoudig bij de tweede paal binnengelopen door van den Heuvel. Mariahout kwam via een mooie vrije trap van Tim Barten nog wel terug tot 4-1, maar het slotakkoord was echter weer voor vv Acht. Eerst wisten Tom Hagelaars en de lat nog enkele keren redding te brengen, maar de laatste minuten van de wedstrijd wist Huising nog twee keer te het net te vinden. Eindstand 6-1.

Opstelling Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars (46e minuut Danny van de Laar), Sander Scheepers, Huib van Zutphen en Joep van Hoof. Tom van den Bogaard (68e minuut Dennis Veldpaus), Stijn van den Bogaard en Chiel van Wanrooij. Rob Wagemans, Tim Barten en David van Rossum.