Onderstaande viering kunt u volgen via onze webpagina: www.eustachiusparochie.nl op deze pagina staat een link als u die aanklikt kunt u naar de viering kijken.Deze is ook te volgen op de zender van RTV kontakt.

Aanmelden voor de viering hoeft niet meer. Wel willen we u vragen om, als u een viering bij wilt wonen, achter in de kerk uw naam en telefoonnummer te noteren op de lijst die er ligt. Deze lijst moeten we 2 maanden bewaren daarna wordt hij vernietigd. Bij voorbaat dank. De communie wordt uitgereikt op de plaats waar u zit. De voorganger komt naar u toe dus wilt u in de bank blijven zitten.

Voor deelname aan de Eucharistievieringen in Missieklooster Heilig Bloed kunt u contact opnemen met het klooster: 0492 461324 of kijkt u op www.missieklooster.nl.

De bisschoppen delen de bezorgdheid van de overheid over het oplopende aantal besmettingen en de grote risico’s voor de volksgezondheid. Zij hebben vanaf het begin van de COVID-19 pandemie hun verantwoordelijkheid genomen en besloten de coronamaatregelen van de overheid te volgen en te vertalen naar een eigen protocol. Daarin zijn strikte maatregelen genomen om de kans op verspreiding van het coronavirus minimaal te houden.

Kerkgangers mogen niet komen als ze klachten hebben, moeten hun handen bij binnenkomst ontsmetten, en zitten op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is bovendien geen samenzang. Het aantal aanwezigen wordt bepaald door de grootte van het kerkgebouw, leidend daarbij is dat iedereen op tenminste anderhalve meter afstand van anderen moet kunnen zitten.

Saturday, October 17
19.00 Beek en Donk St Michaëlchurch
English Mass

Zondag 18 oktober
09.30 Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie
Viering
Intenties in deze viering voor: Familie Vergroesen–Ravensloot, Cisca Vlamings–Vogels, Ben Loomans, Voor de vervolgde Christenen in China en Noord–Korea, Voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel in Aarle-Rixtel, Tot welzijn van de Parochie

9.30 Lieshout St. Servatiuskerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Lies van den Akker-Remmits

11.00 Mariahout O.L.Vrouw van Lourdeskerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Maria Verberk-van Gerwen (jrgt), Jan Vesters (mged), Guus Franssen (mged)

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Nelly van den Heuvel-van Zutven, Piet Slaats en echtgenote Hélène Slaats-Lammers, Intenties die staan opgeschreven in de kapel van Pater Eustachius.

Mijmeringen 9

Als religieus heb ik in mijn levenstestament bepaald dat ik géén actieve euthanasie wil. Ik zie mijn leven als een geschenk van God, die Heer is over leven en dood, aan wie ik schatplichtig ben.

Onlangs verscheen in het Vaticaan de brief: “De barmhartige Samaritaan”. Dit prachtige bijbelverhaal is het kader waarbinnen de kerk spreekt over belangrijke aspecten van de zorg voor stervende mensen. De brief gaat in op de veranderingen in de cultuur rond onze omgang met lijden en sterven. De waardigheid van elke mens staat daarbij centraal. Een zieke heeft het recht om begeleid en verzorgd te worden met menselijkheid.

Vertrouwen staat in de relatie tussen arts en patiënt in het middelpunt. De barmhartige Samaritaan staat model voor het verlenen van hulp en zorg aan zijn naaste. Daarmee is hij een voorbeeld van palliatieve zorg. Er is in onze dagen veel aandacht voor het veel voorkomend misverstand dat “kwaliteit van leven” en “waardig sterven” redenen zijn om tot actieve euthanasie te komen. Zo wijst de brief bv. op de invloed van het individualisme (baas over eigen leven),maar ook de “wegwerpcultuur”, die mensen afschrijft die niet meer voldoen.

Ook in de discussie rond het Coronavirus hoorden we af en toe dit soort geluiden. De maatschappij moet echter lijden kunnen accepteren om niet onmenselijk en wreed te worden.

pater Arie Wester OFM