Greet Buter
Greet Buter Foto: Gemeente Laarbeek

Greet Buter wordt burgemeester van Deurne

Greet Buter wordt burgemeester van Deurne

Tekst: Daan Daniëls

Beek en Donk - Greet Buter, sinds 2014 wethouder in Laarbeek, wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Deurne. Buter werd afgelopen maandag voorgedragen als opvolger van Hilko Mak die in februari 2021 met pensioen gaat,

"Ik ben erg blij. Deurne is een prachtige gemeente en zoiets komt een keer op je pad”, reageert een trotse Buter. Voordat ze wethouder werd, zat Buter namens de PvdA ook al in de gemeenteraad van Laarbeek. Maandagavond kreeg ook zij pas te horen dat ze na een lange sollicitatieperiode gekozen werd als nieuwe eerste burger van Deurne. "Dat was hartstikke spannend. Ik had het wel gehoopt, maar weten doe je het pas als de telefoon gaat”, aldus Buter, die maandagavond direct naar Deurne reed om kennis te maken met wethouders en raadsleden daar.

Voordat de voordracht officieel wordt omgezet in een benoeming door Koning Willem-Alexander en Buter vanaf februari aan de slag gaat in Deurne, wil ze haar werk in Laarbeek af maken. "Ik heb hier nog wat te doen, ben nog niet weg. De komende tijd is mijn aandacht volledig op Laarbeek gericht. Dat vind ik ook niet meer dan normaal.”