Onderstaande viering kunt u volgen via onze webpagina: www.eustachiusparochie.nl op deze pagina staat een link als u die aanklikt kunt u naar de viering kijken. Deze is ook te volgen op de zender van RTV kontakt.

Aanmelden voor de viering hoeft niet meer. Wel willen we u vragen om, als u een viering bij wilt wonen, achter in de kerk uw naam en telefoonnummer te noteren op de lijst die er ligt. Deze lijst moeten we 2 maanden bewaren daarna wordt hij vernietigd.

Bij voorbaat dank. De communie wordt uitgereikt op de plaats waar u zit. De voorganger komt naar u toe dus wilt u in de bank blijven zitten.

Voor deelname aan de Eucharistievieringen in Missieklooster Heilig Bloed kunt u contact opnemen met het klooster: 0492 461324 of kijkt u op www.missieklooster.nl

Saturday, October 24
19.00 Beek en Donk St Michaëlchurch
English Mass

Zondag 25 oktober
09.30 Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie
Viering
Intenties in deze viering voor: Annie Konter–Scheffer, Johan en Marian Verbakel–Loomans (par), Voor een bijzondere intentie, Voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel in Aarle-Rixtel, Tot welzijn van de Parochie

09.30 Lieshout St. Servatiuskerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Harry en Dora Opheij-van der Heijden, Harry en Hanneke van Berlo-van den Berg.                

11.00 Mariahout O.L.Vrouw van Lourdeskerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Dini Leenders (mged), Jan van den Broek (mged).

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Viering
Intenties in deze viering voor: Antonius van den Heuvel, Corrie Vereijken-van de Bogaard, Jan en Toos Elemans-Kluijtmans, Jan en Toos Verhofstadt, Overleden familieleden Vermeulen en overleden familieleden Verhofstadt, Intenties die staan opgeschreven in de kapel van Pater Eustachius.

Mijmeringen... (10)

Beste mensen, de maand oktober doet mij telkens weer herinneren aan onze jaarlijkse bedevaarten naar Kevelaer. Ik houd daar goede herinneringen aan. Ondanks de crisis in het kerkelijk leven, blijft de devotie tot Maria een grote krachtbron in de kerk en mag niet afgedaan worden als “volks” of sentimenteel. In de Mariadevotie leggen mensen hun verlangens neer en zoeken zij naar betekenis in hun leven.

Mariadevotie speelt zich af op het niveau van het hart. Bij Maria kan je uithuilen, Maria is nabij. Over haar kun je spreken als “de zoete lieve Vrouw”, bij wie je een kaarsje kunt opsteken of een kort gebed uitspreken. Maria drukt de moederlijke kant van God uit. Die op haar voorspraak troost in tijden van verdriet en bij ziekte, die geneest wat is geschonden, die zacht maakt wat hard en bitter is geworden.

“Zoals een moeder haar kind troost, zo zal Ik u troosten”, zo spreekt de profeet Jesaja over God. Bij Maria ben je in veilige handen en hoef je je nergens voor te schamen.

pater Arie Wester OFM.