Martien Kruijsen
Martien Kruijsen

Theologie en Catechisten opleiding met succes voltooid door Martien Kruijsen

Beek en Donk - Martien Kruijsen is een eenvoudige man, katholiek opgevoed en het geloof staat centraal in zijn leven. Hij voelt zich geroepen tot het dienstwerk van God, om te dienen, te bidden en te werken in Zijn huis van gebed. De functies van koster, acoliet en lector vervult hij met eerbied en respect. Door zijn sterke geloof en volledig ervan overtuigd is, dat Jezus Christus heeft besloten, om hem deel te laten nemen aan de volgende cursussen: Een tweejarige geloofscursus, koster, lector in de Liturgie, Buitengewoon Bedienaar van de Heilige Communie.

Jezus Christus ziet de cursussen als aanleiding en neemt het besluit om Martien, deel te laten nemen aan een vijfjarige theologische opleiding, alsmede een vierjarige catechisten opleiding. Beide opleidingen worden op zaterdag in deeltijd gegeven. Theologie wordt gegeven op de Tiltenberg in Vogelenzang, Zuid-Holland, de catechisten opleiding wordt gegeven bij KaiRos in Roermond. Beide opleidingen zijn met succes voltooid.

God de heilige Geest, heeft Martien op deze pastorale weg begeleid. In de eredienst vervult hij de functie van acoliet van binnenuit, vanuit zijn hart. Dit is zichtbaar aan diverse houdingen, staan, zitten, knielen. Nee het is geen uiterlijke schijnvertoning, dit doet hij uit respect en eerbied voor onze heer Jezus Christus. Laten wij in de eredienst tot onze Heer Jezus Christus, zeer oprecht bidden, vanuit uw hart, met eerbied en respect.