Democratie of gewoon eigenwijs!?!

Ik schrijf dit nieuwe verhaal een dag nadat onze minister president een nieuwe reeks van maatregelen heeft aangekondigd om het Coronavirus terug te dringen, misschien dus nu alweer oud nieuws. Maar er moet me iets van het hart dat ik genoemd heb democratie of gewoon eigenwijs!

Nog geen 15 minuten na de aankondiging van Rutte en de Jonge had ik al meer dan 85 appjes en mailtjes en was er een praatprogramma op televisie waar de regels van onze overheid in twijfel werden getrokken. Het meest frappante voorbeeld was wel “ als de horeca morgenavond om 22.00 uur dicht gaat, ga ik gewoon met vrienden wat eerder want nu kunnen we er nog wel naar toe en straks een maand lang niet”!

Ook hoor je dan allerlei mensen die wel een mening hebben maar geen beleid hoeven uit te voeren of dingen aangeven om de situatie in Nederland te verbeteren.

Als je alle commentaren hoort dan heb ik mijn grote vraagtekens of wij als Nederland wel in staat zijn om met z’n allen dit virus klein te krijgen als je het alleen laat afhangen van ieders eigen verantwoordelijkheid. Natuurlijk mag iedereen een mening hebben en leven we in een democratie waar alles gezegd mag worden. Maar denken we nou echt met z’n allen ( gelukkig niet met z’n allen!!) dat Rutte en de Jonge deze nieuwe regels voor hun lol presenteren? Zij willen niets liever dan een goed en een florerend Nederland en dat we met z’n allen weer optimaal kunnen genieten van het leven.

Is het nou echt zo moeilijk om gewoon te doen en te luisteren naar wat mensen, die ervoor geleerd hebben, ons te zeggen hebben en niet alles wat zij zeggen meteen in twijfel te trekken.

Heel eerlijk: ook ik ben eigenwijs en heb ook niet altijd geluisterd maar ik wil er wel alles aan doen om dit virus verder buiten de deur te houden. Het maakt niet uit voor wie je dit doet, voor jong of oud, doe het gewoon voor elkaar zodat we “straks” weer kunnen genieten.

Het is nu de 14e oktober en mijn verhaal staat er pas over twee weken in, mogelijk zeg ik dan “ had ik dit stuk maar niet geschreven” maar het moest zoals ik al zei gewoon van mijn hart.