Afbeelding

Allerheiligen en Allerzielen

Mariahout – In de katholieke kerk wordt jaarlijks op 1 november 'Allerheiligen' gevierd. Op die dag worden alle heiligen herdacht. Een dag later op 2 november is het 'Allerzielen' en komt men samen om alle overledenen te herdenken.

Allerheiligen was oorspronkelijk een dag waarop alle martelaren van de kerk werden herdacht. Binnen de katholieke kerk is Allerheiligen een zogeheten hoogfeest en voorheen werd die dag als een zondag gevierd. Onze buurlanden doen dat nog steeds. Allerzielen valt ieder jaar op 2 november en is de dag waarop gebeden wordt voor alle gestorven.

Dit jaar komen ze samen rondom de beeltenis van verschillende heiligen. Er wordt gebeden, kaarsjes gebrand en gedachtes uitgesproken. Alle overleden parochianen uit Mariahout van het afgelopen jaar, worden ook in deze viering herdacht. De familie van de overledenen is hiervoor uitgenodigd. Echter, iedereen is in deze viering welkom, maar gezien de coronamaatregelen is het fijn als u zich van tevoren aanmeld. Dit kan door uw naam en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dit in de brievenbus van het parochiecentrum Mariahout of Beek en Donk te doen.

Op zondag 1 november om 11.00 uur is de gebedsviering in de Onze Lieve vrouw van Lourdeskerk. In deze viering wordt aandacht besteed aan beide dagen. De avondwakegroep en de liturgiegroep hebben samen de viering voorbereid. Yolanda Vos verzorgt het muzikaal, zij zingt aangepaste liederen.