Afbeelding

Ondersteuning voor kinderen tijdens en na een overlijden

Ondersteuning voor kinderen tijdens en na een overlijden

Ouders willen hun kinderen beschermen tegen het 'grote mensen verdriet'. Of ze willen de kinderen er wel bij betrekken maar weten niet zo goed hoe. Wanneer geef je de juiste antwoorden op al hun vragen? En schaadt ze dat niet in de toekomst? Juist tijdens deze rouwperiode is het natuurlijk super belangrijk dat ouders bij hun kinderen zijn, maar net zo belangrijk is het om als ouder zelf te kunnen rouwen. Dit proces moet je samen door maar hoe?

Gewoon 'Samen' Sterk kan u hierin professioneel ondersteunen. Zo heeft iedere leeftijdsfase een eigen beleving. Hele jonge kinderen hebben een eigen fantasie maar voelen wel dat er iets gaande is, ze kunnen alleen nog niet onder woorden brengen wat. Dus het is van groot belang om ze hierbij goed te ondersteunen. Kinderen van de basisschoolleeftijd zijn nieuwsgierig en hebben veel vragen. Juist in deze leeftijdsfase is het belangrijk om antwoord te krijgen op die vragen. Maar ook de wat oudere kinderen kunnen baat hebben bij ondersteuning. Zo kunnen zij bijvoorbeeld begeleid worden bij een verzorging als ze dat graag willen. Samen met de kinderen gaat Astrid de Graaf van Gewoon 'Samen' Sterk op hun eigen niveau om met het rouwproces, maar betrekt ze hen wel bij de gehele afscheidsperiode.

Astrid: "Door mijn jarenlange ervaringen in de uitvaartverzorging kan ik antwoord geven op vragen die kinderen vaak hebben maar thuis niet durven te stellen. Bel gerust als je meer informatie wilt ook als u zelf vastloopt in uw verdriet."

Diensten Gewoon 'Samen' Sterk
• Kennismakingsgesprek
• Wanneer de verzorging met familie plaatst vind, vang ik de kinderen op en leg uit wat er gedaan wordt.
• Ik kan ook de opbaring samen met u verzorgen, daar betrek ik de kinderen dan graag bij.
• Gedurende het rouwbezoek draag ik de zorg voor de kinderen zodat ouders de tijd hebben om met de gasten te praten
• Kinderen begeleiden tijdens aula of kerkdienst (eventueel in een aparte ruimte waar we een tekening maken die we later samen met u bij de overledene leggen)
• Tijdens de koffietafel houd ik de kinderen bezig zodat volwassenen de tijd hebben voor de gasten.

Wanneer u de kinderen liever in uw eigen vertrouwde omgeving laat zijn kom ik gewoon bij u thuis zodra u naar de afscheidsdienst gaat.

Astrid de Graaf
Gewoon Samen Sterk
www.gewoonsamensterk.nl