Voorbeeld van een ingerichte rouwkamer
Voorbeeld van een ingerichte rouwkamer Foto:

Rouwkamer Op Maat maakt het samen met de uitvaartverzorger mogelijk

Thuis opbaren in coronatijden? Een fijne plek biedt troost!

Hoe mooi en waardevol kan het zijn om afscheid te nemen van uw dierbare in de eigen, vertrouwde omgeving? Thuis in een tijdelijk opgebouwde 'rouwkamer'. Of dat nu in een garage, woonkamer, tuinhuis of bedrijfsruimte is, Jan Manders (Beek en Donk) maakt er een sfeervolle ruimte van, rekening houdend met de huidige maatregelen van het RIVM. Zo heb je de gelegenheid om gepast afscheid te nemen, ook voor degenen die niet bij de viering aanwezig kunnen zijn.

In ieder huis is wel een geschikte plek te vinden is voor thuisopbaring. Door middel van wanden van stof, bloementafels, muziek, verlichting en ruimte voor persoonlijke spullen van uw dierbare, creƫren ze een intieme afscheidsruimte. De overledene wordt door een vakkundig uitvaartverzorger opgebaard in een kist, opbaarplank of bed. Thuis, in een vertrouwde omgeving, kan er dan rustig afscheid worden genomen, zonder dat men van huis moet. Ook voor (klein)kinderen is dit heel fijn.

Reactie van nabestaanden
"Beste Jan, Op eerste kerstdag ben je opgeroepen om van mijn vaders schuur een prachtige en waardige rouwkamer te maken. Jij hebt dit uiterst professioneel en op een gepaste manier ingericht en uitgevoerd. Jeetje wat was het mooi geworden. Je hebt er de tijd voor genomen en de nodige aandacht aan geschonken, ondanks dat bij jou thuis het kerstdiner stond te wachten. De condoleance is ook bij mijn vader thuis gehouden en de reacties van de gasten op de rouwkamer waren, zonder uitzondering, allemaal lovend. Het zijn niet de spullen die je hebt neergezet en opgehangen, maar jij bent het zelf die hier het verschil heeft gemaakt. Enorm bedankt, ook namens de rest van de familie!"

Meer weten over de mogelijkheden? Bel Jan Manders 06-28941105 of kijk op de website www.rouwkameropmaat.nl.