Het beweegboekje van Laarbeek Actief. U kunt de oefeningen makkelijk thuis of buiten zelf uitvoeren
Het beweegboekje van Laarbeek Actief. U kunt de oefeningen makkelijk thuis of buiten zelf uitvoeren

Laarbeekse beweegtuinen nog steeds actief?

Laarbeek - De maatregelen zijn aangescherpt. Vier personen mogen nog tegelijkertijd buiten sporten. Maar met een gemiddelde opkomst van 12 personen valt 4 enorm tegen natuurlijk. Dat houdt het Laarbeek Actief team niet tegen toch iets leuks te bedenken voor de bewegers.

Het nieuws kwam hard aan. De beweegtuin is de komende tijd niet meer actief. Jaccy van den Enden heeft het hele team bij elkaar geroepen. Wel op anderhalve meter natuurlijk. ''We hebben een alternatief nodig", zegt hij. Verschillende ideeën zijn voorbij gekomen; van sporten in groepjes van vier, tot het maken van een beweegroute.

Beweegboekje
Een beweegboekje is een deel van het eind resultaat. Elke week een nieuw boekje met oefeningen die voor iedereen makkelijk thuis of buiten uitgevoerd kunnen worden. De oefeningen zijn laagdrempelig en op ieder zijn niveau aan te passen. Met een stap voor stap uitleg kan iedereen de oefeningen zelf uitvoeren. Niet alleen de bewegers kunnen gebruik maken van het boekje, maar voor iedereen is het boekje te downloaden. Wil jij ook het beweegboekje van Laarbeek Actief downloaden? Kijk dan op de site of een van de sociale media pagina’s van Laarbeek Actief.

Naast het beweegboekje is Laarbeek Actief bezig met het opzetten van verschillende kleine activiteiten voor de bewegers van de beweegtuin. Daarnaast heeft Lifestyle center Laarbeek een ruimte beschikbaar gesteld zodat de bewegers binnen kunnen blijven sporten. Jaccy: "Zo proberen wij als Laarbeek Actief iedereen zo veel mogelijk aan het sporten te houden."