Afbeelding

Twee pleeggezinnen gezocht waar Koen en Xander mogen opgroeien en elkaar kunnen blijven zien


Laarbeek - Koen (8) woont samen met zijn jongere broertje Xander (6) momenteel bij een vriendin van moeder. Hun moeder is betrokken bij de opvoeding maar kan dit vanwege psychische problemen niet alleen. Het gezin waar Koen en Xander nu verblijven is een tijdelijke oplossing. Om diverse redenen zoekt Combinatie Jeugdzorg voor deze jongens ieder afzonderlijk een pleeggezin in Laarbeek.

Wat voor gezinnen zoeken ze?
Combinatie Jeugdzorg is op zoek naar twee pleeggezinnen in Laarbeek waar deze jongens mogen opgroeien. Een gezin waar ze zich thuis voelen, zichzelf mogen zijn en elkaar kunnen blijven zien. Voor Koen zoeken ze een gezin dat hem de duidelijkheid en structuur biedt die hij heel hard nodig heeft. Voor Xander is het belangrijk dat het gezin hem duidelijkheid en stabiliteit kan bieden.

Ook is het belangrijk dat de toekomstige pleegouders openstaan voor het contact tussen de broertjes onderling. Hun moeder wil graag betrokken blijven bij de opvoeding en vindt het belangrijk dat haar zoons op hun huidige school kunnen blijven.

Ben je of ken je het pleeggezin voor Koen of Xander?
Spreekt het profiel van Koen of Xander jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat zij hen een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marij van Combinatie Jeugdzorg, telefonisch via 040 245 19 45 of per e-mail kgw@combinatiejeugdzorg.nl.

Meer weten over pleegzorg?
Vraag een informatiepakket aan via pleegzorg@combinatiejeugdzorg.nl of volg vrijblijvend de online informatieavond. De eerstvolgende is op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.15 uur. Aanmelden hiervoor gaat heel eenvoudig via www.combinatiejeugdzorg.nl/infoavond.

De moeder van Koen en Xander heeft toestemming gegeven om deze oproep te plaatsen. I.v.m. privacy zijn hun namen gefingeerd en is de foto een stockfoto. Hun verhaal is wel echt.