Het uurtje winkelen voor senioren?!

In één van mijn vorige columns schreef ik dat ik zo weinig mogelijk wil schrijven over Corona en alles wat daarmee verband houdt. Toch betrap ik me er op een beetje bevangen zijn door het gekke virus.

Gisteren was ik bij mijn neef en hij had ineens geen smaak meer, hij laat zich prikken en jawel hoor ook hij heeft het Coronavirus. Behalve de smaak heeft hij verder geen klachten maar toch moet nu het hele gezin een paar weken in quarantaine. Zo zal het bij velen van ons wel gaan, het is niet te bevatten. Je voelt en hebt bijna niets maar toch ben je ziek.

Er zijn in deze periode (vooral in de 1e periode) ontzettend veel initiatieven ontstaan, zingen voor het raam van senioren, met een hoogwerker iemand in een verpleeghuis begroeten, allerlei zaken via en op internet teveel om op te noemen.

Eén van de initiatieven is het winkeluurtje voor ouderen of liever zeg ik senioren. Eigenlijk dus ook voor mijn vrouw en mij en velen van mij omringende vrienden en vriendinnen. Hoe mooi dit initiatief ook mag zijn ik hoor niemand van mijn kennissenkring maar ook anderen zeggen dat ze dit nu een echt goed initiatief vinden. Heel veel supermarkten doen het maar ik moet constateren dat er maar weinig senioren gebruik van maken. Ze vinden het maar niets en eerlijk gezegd sluit ik me bij deze groep aan. Je gaat toch ook geen openingstijden realiseren voor andere doelgroepen!?

Wat me wel opvalt als ik ga winkelen is dat heel veel jongeren een mondkapje op hebben en juist heel veel senioren het niet doen wat ik op zich dan weer een raar iets vindt. Het is niet verplicht dus dan doe ik het maar niet!

Al met al is het een rare tijd waarvan we allemaal hopen dat hij vlug achter de rug zal zijn. Het zou mij echter niet verbazen dat het nog best een hele tijd kan duren want er mag best een vaccin op komst zijn maar zal dan echt alles weer “gewoon” worden. Ik weet het niet.