Ik reken op U!

Aan het RIVM
Geachte heer van Dissel,

Wat gaan we doen met Sinterklaas anno 2020? Kan corona zomaar een mooi geschenk uit de hemel zijn? Heer van Dissel, Sinterklaas wie kent hem niet? Spaans malloot en kindervriend met een onduidelijke leeftijd. Verkleedt zich graag als bisschop. Compleet met mijter en staf. Brengt op zijn verjaardag cadeautjes rond. Rijdt over de daken, gezeten op een schimmel. Donkere knechten gooien cadeautjes in de schoorsteen. Kinderen staken voor even hun wild geraas. Wie zoet is krijgt immers lekkers!
Heer van Dissel, Dit alles maken wij onze kinderen wijs, al eeuwenlang . Een wereldwijd complot van: ouders, koekenbakkers, pepernootventers, opvoeders. Een leugen die elk jaar groter wordt. Kritische vragen stelt die dekselse jeugd: “Enne… als we geen schoorsteen hebben? Enne…trappen ze daarboven onze zonnepanelen niet kapot?” Hier kun je je alleen nog uitlullen, met een nieuwe leugen. Zachtjes gaan de paardenvoetjes… De tijd heeft deze traditie volkomen achterhaald!

De Sint wordt bovendien verdacht. Mogelijk is de man een pedofiel, een slavenhandelaar, een racist. Die voorkeur voor uitsluitend pikzwarte knechten? Zéér verdacht, heer van Dissel! Een kindervriend moet van onbesproken gedrag zijn.
Heer van Dissel, Er Is een uitweg. Ik weet dat U een afkeer hebt van complotten. Het ene complot is echter het andere niet. Dagelijks publiceert het RIVM het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Namen van besmette BN’ers, politici, voetballers komen zomaar in de krant. Laatst nog die jongen van D’66 en die voetballers van PSV. Kleine moeite om daar de naam van Sinterklaas tussen te zetten. Toch? Hard aanpakken, die schijnheilige druktemaker! In quarantaine met hem, op een geheime plek in Nederland.

Heer van Dissel, Kinderen mogen hier niet de dupe van worden. Ouders moeten zorgen voor ruimhartige compensatie. Uit eigen diepe zakken natuurlijk. Nog meer voordelen? Alibaba bezorgt gratis, snel en veilig. Zonder extra besmettingen. Eindelijk een maatregel die wel werkt. Sint treedt terug zonder gezichtsverlies. En voor mij? Geen geruzie over lotjes trekken, over het geldbedrag, de datum. Geen surprisestress, geen rijmelarij, geen sinterklaascolumn… Rust in veel families! Ook in de mijne, rust!

Heer van Dissel,… Ik reken op U!