Laarbeek besluit tot verbod op carbidschieten

Verbod op carbidschieten in Laarbeek

Laarbeek - In Laarbeek is het op oudjaarsdag niet meer toegestaan om carbid te schieten. Dit om extra druk te voorkomen op de toch al zwaar belaste medische zorg en op de handhaving van de openbare orde. Het gemeentebestuur begrijpt dat menigeen teleurgesteld zal zijn over dit besluit maar er wordt gekozen voor een veilige jaarwisseling.

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat nu nog vastgelegd dat er in Laarbeek carbid mag worden geschoten op 31 december, van 18.00 uur tot 02.00 uur. Voor dit jaar wil de gemeente dit dus gaan verbieden. Burgemeester Frank van der Meijden: ''Voor ieders veiligheid is het van belang dat we nu een verbod op carbidschieten instellen. Het mag geen vervanging voor vuurwerk worden. We kiezen er bewust voor om veilig en gezond – zónder extra belasting op de medische zorg en hulpdiensten – 2021 in te gaan."

Het college van burgemeester en wethouders heeft disndag het besluit genomen tot dit verbod door in te stemmen met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Laarbeek en dit ter vaststelling voor leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit hierover in de vergadering van 17 december 2020.