Voorbespreking PvdA

Voorbespreking PvdA

Laarbeek - Op woensdag 13 en donderdag 14 januari staan op de politieke agenda van Laarbeek de commissievergaderingen weer ingepland. Woensdag vergadert de commissie Ruimtelijk domein en donderdag vergaderen de commissies Algemene zaken en Sociaal domein.

De PvdA houdt op maandag 11 januari om 19:30 digitaal via ‘Teams’ een voorbespreking voor deze vergaderingen. Mocht u interesse hebben om mee te praten meldt u dan aan op onderstaand email-adres djg.pvda@gmail.com. U krijgt dan tijdig een uitnodiging om deel te kunnen nemen.

De vergaderstukken kunt u vinden op: https://ris2.ibabs.eu/Calendar/Index/Laarbeek

Op de agenda van de commissies staan de volgende agendapunten:
Commissie RD: Presentatie over de omgevingswet. Deze wet zou oorspronkelijk al op 1 januari van kracht zijn maar is met een jaar uitgesteld. Een werkgroep samen gesteld uit raads- en commissieleden is al ruim een jaar actief, om te zien wat dit betekend voor de raad. Er zal aan de commissie om instemming worden gevraagd voor het beschikbaar stellen van een krediet van € 26.000,– voor een onderzoek en het starten van de aanbesteding uitbreiding parkeer- en stallingsmogelijk bij de bushalte bij de Bavaria Rotonde. Het onderhoudsprogramma riolering en wegen in Laarbeek. Voorstel tot beschikbaar stellen van een krediet voor het verplaatsen van het Carillon van Lieshout. Stand van zaken bouwplannen Laarbeek, de wethouder zal hierover informatie geven als er nieuwe ontwikkelingen zijn, of belangrijke wijzigingen.

Commissie AZ/SD: Voorstel vaststelling schuldhulpverlening. Voorstel tot vaststelling starterslening voor eigen woning. Voorstel tot vaststelling zienswijze Metropool. Voorstel tot nemen besluit over bezwaren voorkeursrecht gemeente. Voorstel tot terugbrengen aantal wethouders en tijdbesteding.