Corona

Helaas werden ook wij onverwacht met Corona geconfronteerd. Een hele dag zit je in spanning op de uitslag te wachten. Mijn man had wat lichte klachten zoals hoofdpijn, lusteloosheid en rillerig. Gelukkig had ik nog geen klachten. Avonds elf uur kwam eindelijk de mail binnen. Mijn man positief en ik negatief. Ondanks dat je deze uitslag verwacht, schrik je er toch van.

Nu moet je nagaan dat we al in bed lagen en we acuut de regels gingen toepassen. Manlief verhuisde direct naar de bank beneden, ik mocht in ons bed blijven. Wel een luxe voor mij maar geen blijvende oplossing. Volgende dag logeerbed in orde gemaakt zodat hij daar voorlopig mocht slapen. Nadat het nieuws wat was ingedaald kreeg ie direct instructies van me mee. Hij mocht absoluut niets meer aanraken om elke besmetting te voorkomen. De vaatwasser zette ik open, dan kon hij zijn gebruikte bord en mok er zelf in zetten. Natuurlijk had ik zijn ontbijt en lunch voor hem klaargezet. Want hij moest ook uit de koelkast blijven. De wc beneden was voor hem, ik zou naar boven lopen zodat hij zo min mogelijk deuren aanraakte. Verder zou hij het bad gebruiken en ik de douche. Een dag erna kom ik er achter dat hij natuurlijk ook deurstijlen, lichtschakelaars en zo aanraakte. En wat dacht je van de afstandsbediening. Jeetje, je beseft nu pas dat je bijna alles allebei aanraakt en hoe dichtbij anderhalve meter is. Klinken, schakelaars en afstandsbediening zijn nog nooit zo vaak gepoetst. Ieder een apart handdoek in de keuken en in de badkamer. Fijn dat je tegenwoordig boodschappen en eten online kunt bestellen. We hoefden niemand lastig te vallen. Af en toe kwam onze zoon nog wat extra’s brengen op afstand.

Een paar dagen verder, ook ik vertoon symptomen. Voor de zekerheid nog een keer een test gedaan. Niet dat ik hierom zat te popelen want als ik al aan dat stokje in de keel denk, moet ik al kokhalzen. Helaas, ook voor mij code rood en nog een extra week bankhangen en Netflixen. Hopelijk beperken onze klachten zich tot wat we nu meemaken en wordt het niet erger.Hierbij wens ik iedereen veel gezondheid toe en hoop ik dat we snel een injectie krijgen. Want het oude normaal is wel heel speciaal. Ik wil weer knuffelen met mijn kinderen en kleinkinderen.