Een nieuw jaar, een nieuwe BH?

Het voelt een beetje als een winterslaap, de periode waar we nu in zitten. Ik merk dat ik een beetje loom word van het leven zonder veel contacten. Alle afleiding is welkom, dus ook de post die ik als foto binnenkrijg via Whatsapp.

Eind december ontving ik een brief met een actiecode. ‘Wat dit is?’ stond erbij. Het bleek dat een mij bekend gezin een prijs had gewonnen. Voor €20,00 mocht er een cadeau uitgezocht worden op de website van V&D. Het was een actie geweest van een organisatie voor mensen met een kleine portemonnee. Ik stuurde een link door van de webshop met de uitleg hoe het werkte. Vrij snel volgde van vader een reactie. Hij had met zijn vrouw gekeken. Ze vonden het heel mooi die prijs maar… alles was zo duur. Niets onder de 20 euro.

Ik vroeg hem wat ze graag voor die waardebon wilden hebben. ‘Mijn vrouw wil een BH’ schreef hij. ‘Ok…, welke maat?’ reageerde ik. ‘De maat is 85’ kreeg ik terug waarop ik weer vroeg welke cup. ‘Wat betekent cup?’ vroeg hij weer. Ik deed een inschatting ‘misschien cup B of C?’ Hij weer: ‘ik weet niet’. Met een snelle zoektocht op Google hoopte ik te vinden hoe in Arabische landen cupmaten gemeten worden. Tevergeefs. Ik legde hem daarom maar uit dat het getal 85 de omtrek van het bovenlichaam van zijn vrouw is en de cup, tja, de cup…

Opnieuw kwam hij met het getal 85. Ik vroeg hem te kijken op het label van een andere BH van zijn vrouw. Dat leverde ook niets op, het bleef 85. Ik riep naar mijn man die lekker languit voor de tv lag. ‘Wat kan ik nu nog doen?’ Van die vraag had ik meteen spijt want zijn reactie had ik kunnen verwachten. Lollig, maar typisch mannelijk. Onbruikbaar.

Ondertussen was ik op de website van V&D al op zoek gegaan naar BH’s. Nu viel dat sowieso voor die prijs niet mee. Daar hadden ze gelijk in gehad. Onder de bewuste €20,00 vond ik alleen maar een geel kanten gevalletje, zonder cup, misschien was dat wat. Hoefden we die discussie niet meer te voeren.

Uiteindelijk hadden ze de hoop waarschijnlijk opgegeven want ik kreeg een foto toegestuurd van een jurkje voor hun vijfjarige dochter, flink afgeprijsd en passend binnen het budget. Probleem opgelost.