Reactie op 'Inkomensgarantie door solidariteit'

In het artikel Inkomensgarantie door solidariteit' van vorige week lees ik dat het CDA iets wil doen voor zzp’ers die in financiële problemen zijn gekomen omdat ze zich niet verzekerd hebben.

Op zich zou ik dit een goed initiatief vinden. Maar die mensen hebben er bewust voor gekozen om zich niet te verzekeren. Ze kunnen hierdoor een dikke auto, een stoere speedboot en dergelijke aanschaffen of een huis kopen en/of flink verbouwen. Gaan we die mensen daarvoor belonen? Het is hun ondernemersgeest die ervoor gekozen heeft dik geld binnen te halen en zich niet te verzekeren. Ze hadden ook voor (iets) minder luxe kunnen kiezen en zich te verzekeren.

Ik als zzp’er heb ervoor gekozen om niet in een dergelijke situatie terecht te komen en betaal wel mijn verzekeringen. Ik ben nog niet vet verzekerd maar ben al wel meer als € 1000,00 in de maand kwijt aan premies. Ik had ook liever een nieuwe dikke vette bus en BMW of Mercedes onder mijn kont gehad. Ga ik daarvoor beloond worden?

Gaat de gemeente mij nu al die premies € 1000,00 x 12 maanden x 15 jaar vergoeden? Kan ik toch nog een nieuw huis kopen of die nieuwe Transporter én vette auto of een wereldreis maken. Ik krijg nu het gevoel dat ik Gekke Henkie ben (geweest) om al die premies te betalen. Ik zie dat als; ik ga rijden zonder rijbewijs want als er wat gebeurd, word ik toch geholpen. Waarom zou ik geld uitgeven aan rijlessen en een examen? Maar ja, het is verkiezingstijd en omdat we mogelijk veel zzp’ers hebben die zo nonchalant, lees dom, zijn geweest om zich niet te verzekeren zou dit een mooi aantal kiezers kunnen trekken.

Zzp’er
Toon van Hoof
Aarle-rixtel