Laarbeek Actief

Op Facebook zag ik een oproep voorbijkomen. Bingo voor groep 1 tot en met 4. Even geschakeld met de andere oma waarmee we op vrijdag meestal afspreken of haar kleinkind dit ook leuk zou vinden. Zo ja, dan konden wij 's middags ook elkaar weer een keer zien, want één volwassene mocht tenslotte op bezoek komen. En wij hadden elkaar door corona ook al lang niet meer gezien.

Oma Jannie zou 's middags op tijd komen want om 13.00 uur moesten we eerst nog videobellen met de juf. Daarbij moest eerst nog wifi op de iPad worden geïnstalleerd en kijken of alles werkte. Maar deze oma’s kregen alles aan de praat. Siem en Eef zitten in hetzelfde groepje dus dat was makkelijk. Wij waren startklaar, zaten ieder aan een kant van de tafel met de kleintjes en logden netjes in. Daar begon het al: piep, piep… irritante pieptonen uit onze laptops. Juf Marloes gaf instructie: als je bij elkaar zit gaat het geluid weergalmen. De ene oma zette het geluid wat zachter, de andere oma ging in de andere hoek van de kamer zitten. Gezellig he, dat we elkaar weer een keer zagen. Gek, de juf zag Siem niet. Bleek dat ik nog een schuifje voor de camera had zitten. Oma’s en ict he…

Na een kwartiertje werd de school afgesloten en moesten we inloggen op een link die we hadden doorgekregen van Laarbeek Actief voor de bingo voor kleuters. Ook dit lukte en de oma’s zaten met Siem en Eef paraat met een geprinte bingokaart. Vol enthousiasme zochten onze kleintjes de genoemde cijfers en ijverig werden die met een stift doorgekrast. De jarige spelleider Jaccy maakte er een leuke uurtje van voor de kinderen. Zowel de oma’s als de kleinkinderen hadden een leuke bingomiddag gehad.

Na afloop ging ik eens verder neuzen op de site van Laarbeek Actief. Verrast was ik door het ruime aanbod van sport en spel wat werd aangeboden aan de jeugd van Laarbeek. Ondanks corona kunnen alle basisschoolleerlingen in alle Laarbeekse dorpen aan allerlei activiteiten deelnemen. Zij hoeven zich niet te vervelen. Complimenten aan deze fantastische organisatie. Siem en Eef zijn al aangemeld voor het luchtkussenspringen in de carnavalsvakantie.