Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Bijzonder: vriendengroep bouwt iglo van drie meter hoog in Beek en Donk

Tekst: Kevin Biemans
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Beek en Donk – Het winterse weer zorgde afgelopen week voor mooie en bijzondere momenten. Ook in Beek en Donk. Op het grasveld achter Muziekcentrum ’t Anker bouwden een aantal vrienden een grote iglo. Die iglo werd bijna drie meter hoog en bestond uit ongeveer 11 lagen.

Het bouwen van de iglo was het idee van vrienden Raoul, Mats en Lesley. Raoul: “We zagen sneeuw liggen en dachten, dat is leuk, we gaan een iglo bouwen.” De drie kregen hulp van onder andere Niels, Sam Joey, Peer en Luuk. Ze begonnen met drie lagen van grote blokken samengedrukte sneeuw. Daarop hebben ze een laagje sneeuw aan de buitenkant van de grote blokken aangebracht, waardoor de kleinere blokken schuin naar boven liepen. Raoul: “Alle blokken werden op elkaar gezet, aangevoegd met sneeuw, waarna we er water overheen sprayden. Dat vriest meteen vast.”

Trotse buurtbewoners en familie van een paar van de bouwers, Admar Ketelaars en Claudia Verhoef vonden het geweldig. Admar: “Het is gewoon mooi om die jongens aan de gang te zien. Zo hebben ze wat te doen en kunnen ze plezier maken.”

De groep had drie dagen aan de iglo gebouwd. Raoul: “We begonnen ’s middags en werkten door tot ongeveer acht uur."

Afbeelding