Aanmelden Eerste Heilige Communie

Aanmelden Eerste Heilige Communie

Laarbeek - Ouders die hun kinderen op willen geven om hun Eerste Heilige Communie te laten doen, kunnen zich vanaf nu tot 28 maart melden laat pastor Geoffrey de Jong weten.

"Ondanks alle beperkingen en moeilijkheden van deze coronatijd, willen wij als parochie toch de mogelijkheid aanbieden om de Eerste Heilige Communie te doen. Veiligheid gaat echter boven alles en het zal op een aantal punten helaas anders moeten dan we gewoon zijn", legt De Jong uit.

"Wij hopen via Teams een vijf- of zestal online lessen te geven voor alle kinderen van Laarbeek die graag hun eerste Communie willen doen. Wij zorgen ook voor een communieproject en voldoende begeleiding in de onlinebijeenkomsten. Per kerkdorp en locatie zullen wij met groepjes van maximaal drie tot vier kinderen één of meerdere Eerste Communievieringen aanbieden. Voorlopig gaan we nog uit van uiterlijk tien personen per gezin."

"Tot en met 28 maart is het mogelijk om je aan te melden en in april hopen we per week een les aan te bieden. Afhankelijk van de groepen zullen wij de verschillende missen inplannen per locatie in mei of uiterlijk juni. Helaas moeten we wel een slag om de arm houden met alle data in verband met corona, de veiligheid en wat op dat moment mogelijk zal zijn. Deze omstandigheden zijn verre van ideaal, maar we hopen op uw begrip. Wij gaan in ieder geval proberen om ook in 2021 een mooi Eerste Communie aan te bieden. We hopen zo spoedig als mogelijk verdere data te geven voor de lessen."

U kunt zich aanmelden via het parochiecentrum, Kerkstraat 3 te Beek en Donk of op het parochiecentrum in uw woonplaats. Per mail kan ook: info@eustachiusparochie.nl De kosten voor de Communie zijn € 40,00. Zou u dit bedrag willen overmaken op rekeningnummer NL40Rabo 0105 023 078 met vermelding van: EHC en de naam van uw kind.