Voorbespreking raadsvergadering PvdA

Voorbespreking PvdA

Komende maandag houdt de PvdA een voorbespreking van de raadsvergadering van donderdag 18 maart. In verband met coronabeperking zal de bijeenkomst via Teams verlopen. Men wil om 19.30 uur beginnen.

Mocht u interesse hebben om mee te praten meldt u dan aan op onderstaand email-adres djg.pvda@gmail.com. U krijgt dan tijdig een uitnodiging om deel te kunnen nemen. De vergaderstukken kunt u vinden op de site van de gemeente.

Het is een vergadering waar het merendeel een hamerstuk is. Tijdens de commissie vergadering hebben de politieke partijen voldoende informatie gekregen en zijn de gestelde vragen naar tevredenheid beantwoord dat ze in de raad behandeld kunnen worden als een hamerstuk. Echter over een drietal belangrijke zaken wil de raad nog in discussie met het college.

De GR Senzer is het werkbedrijf voor de arbeidsregio Peel en Helmond en verzorgt ook nog eens de inkomstenvoorziening voor ruim 4500 mensen. Een organisatie waar heel veel geld in omgaat. Een goede reden om gezamenlijk kritisch te kijken
Het tweede bespreekstuk is de nieuwbouw aan de Mgr. Verhagenstraat. Vooral door vele zienswijzen wil de raad er met de wethouder nogmaals van gedachten over wisselen alvorens een besluit te nemen.
Het belangrijkste bespreekstuk gaat over het minimabeleid van de gemeente. De PvdA is van mening dat het wel heel erg karig is. Wij zouden graag zien dat de wethouder het advies van beide adviesraden overneemt. Het kost geld maar op dit moment zijn er honderden mensen die echt wel een klein steuntje extra in de rug kunnen gebruiken.

Verkiezingen Tweede Kamer
De PvdA kiest voor een eerlijk en fatsoenlijk Nederland. De coronacrisis heeft ons duidelijk gemaakt wat veel mensen al langer voelen. De ongelijkheid tussen de mensen is te groot. Goed werk voor een fatsoenlijk salaris, een fijne woning voor een redelijke prijs en een steuntje in de rug als je het nodig hebt. Ook voor de PvdA Laarbeek is dit het kompas waar we op willen varen. Er valt dus komende week echt wat te kiezen. U kunt met uw stem een verandering te weeg brengen. We zouden het fijn vinden als u kiest voor de PvdA maar laat in ieder geval uw stem niet verloren gaan.

Dirk-Jan Gloudemans
PvdA Laarbeek