Nikki Barten.
Nikki Barten. Foto: Mark Barten

Nikki Barten neemt afscheid van DeMooiLaarbeekKrant

Laarbeek – Nikki Barten, mede-eigenaar van GoedeMorgen Media, waar DeMooiLaarbeekKrant onderdeel van is, neemt na acht jaar afscheid. Graag blikt ze met de lezer nog eens terug op deze mooie tijd.

Nikki: “Acht jaar geleden zat ik in de eindfase van mijn studie Journalistiek en kwam ik tot de conclusie dat Laarbeek wel een goed huis-aan-huisblad kon gebruiken. Zo jong en onbevangen als ik was, werd het bijna een kwestie van: ‘Zo gezegd, zo gedaan’. Ik deelde het idee met mijn broer Mark en ook hij was meteen enthousiast. We trokken de stoute schoenen aan. Nu nog op zoek naar een verkoper. Een krant zonder advertenties is nou eenmaal niet levensvatbaar. Dat was een korte zoektocht: voor Karel van Deurzen klonk het als muziek in de oren en zo begonnen we met zijn drieën DeMooiLaarbeekKrant, met onze eerste uitgave in april 2013.

Hoe spannend het ook was of een nieuw huis-aan-huisblad ging landen in onze gemeente; meteen al na de eerste editie vlogen de complimenten om onze oren. Achteraf moeten wij hard lachen om hoe deze eerste krant eruitzag; zo durven we hem nu écht niet meer te maken. Maar o, wat waren we er trots op toen. Er volgde wekelijks een nieuwe editie. We bedachten de meest uiteenlopende, unieke rubrieken en gingen samenwerkingen aan met ondernemersverenigingen, de gemeente, stichtingen en organisaties en niet te vergeten alle (sport)verenigingen. We creëerden om ons heen een fantastisch team van mensen. Met vrijwilligers zoals onze ouders, Ria Tijssen – die al sinds de eerste krant bij ons vrijwillig op kantoor werkt – en een fantastisch team van onder meer columnisten, fotografen, redacteuren en bezorgers. DeMooiLaarbeekKrant was – en is – van ons allemaal en zo voelde dat ook voor iedereen. Het gaf ontzettend veel energie en we maakten er samen de meest mooie, maar ook ontroerende dingen met mee. In de jaren die volgden, groeide ons bedrijf uit tot GoedeMorgen Media. Een bedrijf waarmee we verschillende producten uitgeven, zoals Laarbeek Onderneemt en Hét Grote Decemberboek, maar waarmee we ook fungeren als fullservice reclame- en communicatiebureau.

Aan al het moois komt een eind
Na acht fantastische jaren GoedeMorgen Media heb ik toch besloten hiermee te stoppen. Ik vind ondernemen ontzettend leuk en ben toe aan een nieuwe uitdaging. En als ik ergens voor wil gaan, wil ik me daar 100 procent op kunnen focussen. Dat gaat niet met een gezin en twee bedrijven. Daarom heb ik met pijn in mijn hart de keuze gemaakt om te stoppen met GoedeMorgen Media. Ik heb er alle vertrouwen in dat Karel en Mark dit samen met ons geweldige team op een vruchtbare manier gaan doorzetten en dat Laarbeek nog jarenlang kan genieten van de producten van GoedeMorgen Media. Inmiddels is er in de persoon van Daan Daniëls een nieuw redactielid gevonden. Daan zal voor velen het aanspreekpunt zijn voor DeMooiLaarbeekKrant. Ik wens hem dan ook veel succes toe met deze ontzettend leuke functie.

Bedankt allemaal
Vanwege de coronacrisis heb ik niet iedereen persoonlijk hierover in kunnen lichten. Via deze weg wil ik iedereen enorm bedanken voor de afgelopen acht jaar. Ons team op kantoor, mijn ouders, alle redacteuren, fotografen, columnisten, bezorgers, (sport)verenigingen, stichtingen, organisaties, de gemeente, collega-kranten, andere samenwerkingspartners, alle klanten van GoedeMorgen Media en niet te vergeten, u, de lezer van DeMooiLaarbeekKrant. Samen hebben we dit tot een succes gemaakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook in de toekomst zo gaat blijven.

Voor nu ga ik me focussen op mijn nieuwe bedrijf: DeSollicitatie.nl. Hierover lees je binnenkort meer in Laarbeek Onderneemt. Bedankt allemaal!”