Help, ik moest stemmen

Een week voordat ik moet gaan stemmen schrijf ik dit verhaal en als iedereen gestemd heeft komt dit verhaal in de MooiLaarbeekkrant. Dat is een beetje het dilemma als je schrijft voor een blad dat eenmaal per week uitkomt. Toch wil ik u dit verhaal niet onthouden omdat ik weet dat veel meer mensen met mijn dilemma hebben gezeten.

Ik wist het gewoon niet, ik wist echt niet op welke partij ik dit jaar zou moeten gaan stemmen. Een echte zwevende kiezer zou ik blijven tot ik in het stemhokje daadwerkelijk mijn kruisje gezet heb.

Als ik mijn katholieke roots zou volgen en de familietraditie zou ik voor het CDA moeten stemmen. Dat deed ik ook altijd trouw ook omdat die partij zowel linkse als rechtse standpunten had. Maar die partij flikte het om samen met de PVV een regering te vormen. Tot op de dag heb ik ze dat nog niet kunnen vergeven. Maar vergeven is wel iets wat weer bij mijn geloof hoort.

Verder vind ik dat Rutte ons goed door de crisis geleid heeft en hoewel ik dat reuze knap vind geeft hij nu juist leiding aan een partij die de afgelopen jaren voor een tweedeling in onze maatschappij heeft gezorgd. Door dat beleid zijn de rijken alleen maar rijker geworden, is juist bezuinigd op zorg en is steeds meer geprivatiseerd en daar is ons land ook weer niet beter op geworden. Omdat ze dat zelf ook zien gaan ze nu een ander beleid voeren en dat vind ik weer gekontedraai.

De afgelopen jaren ben ik ook wat linkser geworden vooral ook omdat ik vind dat we onze mooie wereld aan het kapot maken zijn, het moet allemaal wat duurzamer en milieubewuster om ook een goede wereld voor onze kleinkinderen te hebben. Dat is heel goed ,maar linkse partijen geven weer wat te gemakkelijk geld uit aan zaken die er niet toe doen.

Uit 31 partijen mag ik dit jaar kiezen en ik weet het niet. Toch heb ik in het stemhokje een kruisje gezet en hoop dat dit er wat toe doet. Maar of dit ook echt zo is weet ik niet en moet ik misschien mijn opa aan vaders kant gelijk geven 'als ze dadelijk aan de macht zijn doen ze toch wat ze zelf willen en praten kunnen ze allemaal als de beste'.