Kapelaan Lê
Kapelaan Lê

Even voorstellen… Kapelaan Lê

Even voorstellen… Kapelaan Lê

Kapelaan Lê is sinds december actief in de parochie in Laarbeek. Graag wil hij zich voorstellen aan de inwoners van Laarbeek.

"Beste parochianen en medegelovigen, mijn volledige naam is Petrus Lê H?ng Thiên Phúc oorspronkelijk afkomstig uit het Zuiden van Vietnam, een echte Saigonees. Ik kom uit een katholiek gezin van vier kinderen. Het christelijke geloof heeft altijd een essentiële rol in ons dagelijkse leven gespeeld en van onze ouders en grootouders leerden we met regelmaat God, Jezus en Zijn Kerk steeds beter kennen en zeker ook dankzij de catechese-jaren bij de Redemptorist-paters (en later bij de Dominicanen) en de geschiedenis van de kerk in Vietnam en van de Vietnamese martelaren. Na ruim half jaar gestudeerd op faculteit Letterkunde (Vietnamees en vreemde talen) van de Saigonese universiteit “Social Sciences and Humanities” liet ik alles achter om op het aanbod van rector Antoon Hurkmans (onze oud-bisschop) in 1998 in te gaan, namelijk in het koude Nederland aan de priestervorming van het seminarie van bisdom Den Bosch te beginnen, in 1999 op het Sint-Janscentrum te Den Bosch. De cultuurverschillen zijn groot tussen het Westen en het Oosten maar God zij gedankt kan ik er van die twee het beste uithalen en dat tot harmonie maken als de fijne verrijking. Na de priesterwijding op 17 mei 2008 ben ik door Mgr. Hurkmans tot kapelaan benoemd en werkzaam in vele Brabantse gefuseerde parochiegemeenschappen onder andere in Boxtel, Oss, Sint-Michielsgestel, pastorale eenheid in Bergeijk-Luycksgestel-Weebosch, als rector van twee verzorgingshuizen Elisabeth en Theresia te Vught.

Ondanks al zijn ups en downs heb ik met veel dankbaarheid aan God deze gemeenschappen mogen dienen en veel mensen van alle leeftijden dichter bij God en God bij hen thuis mogen brengen. God blijft me raken in mijn geloof vieren met de mensen, zeker ook in het meeleven met hun geluk en verdriet. Dat maakt mijn leven en mijn priesterschap echt de moeite waard. Per 1 december 2020, na een lange tijd van uit de running, ben ik weer actief in het pastoraat geworden en door de bisschop benoemd tot (mede)pastor in de parochie van Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout) zowel als in de Heilige Lambertusparochie te Helmond. Dus ik maak deel uit van twee verschillende teams met twee agenda's: team Laarbeek (met medepastor Geoffrey de Jong) en team Helmond (met pastoor Seidel, pastor W. Koopmans en twee diakens). Graag laat ik me aanspreken als "kapelaan Lê" zoals altijd bekend was.
Ik bouw graag het leven en met name de geloofsgemeenschap met u op. Als medemens, als medechristen met u en als medeherder voor u wil ik met u, juist in deze moeilijke tijd de christelijke waarden herontdekken en delen en aan de mensen het "hoe en wat" van ons geloof uitleggen opdat we allen samen naar de Cultuur van het Leven kunnen streven en toegroeien. Ik kies voor de menselijke waardigheid en sta graag naar mijn best vermogen klaar voor de mensen, maar tegelijk verlies ik Jezus, Zijn heilige Kerk met Haar gang van zaken niet uit het oog. Ik hoop op en bid tot God om goede gezondheid voor ieder van u en wens u allen van harte Gods Licht, Gods Warmte & Zijn rijke zegen toe.

Uw kapelaan, P. Lê