Afbeelding

Nog 106 huizen te bouwen?

Nog 106 huizen te bouwen?

Laarbeek - Afgelopen week verraste wethouder Meulensteen ons met een mededeling in de krant dat er nog maar 106 huizen gebouwd kunnen worden. Dat was even schrikken. De laatste vijf à zes jaar wordt er in Laarbeek gebouwd bij het leven. Zelfs in Aarle-Rixtel komen de plannen nu ook op gang.

Zelf bouwen of samen met een groep mensen een mooi plan creëren. Maar een grote groep mensen mag aan de zijlijn staan en toekijken. Voor veel alleenstaande jongeren en starters is het bijna onmogelijk om zelfstandig een huis te kopen en de kans op een huurwoning is nihil. Wat voor jongeren geldt is ook van toepassing op de vele gezinnen die moeilijk een huurwoning in Laarbeek kunnen vinden. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat slechts een op de drie huizen een sociale huurwoning is. Ook ouderen ondervinden problemen als ze kleiner willen gaan wonen.

Misschien dat men er niet zo bij stil staat, maar de wethouder kiest niet voor niets de publiciteit. Als burgers van Laarbeek zouden we er waarschijnlijk niets van gehoord hebben als de wethouder een goede uitgangspositie had. Er is ook niet voor niets een paar jaar geleden een motie ingediend bij de provincie om te pleiten voor meer huizen. De PvdA roept op om met z’n allen de druk te vergroten en te zorgen voor meer woningen.

Daarnaast is de vraag welke opdracht we het college mee moeten geven voor de nog te bouwen woningen. De PvdA zou graag zien dat ervoor gekozen wordt het aandeel van 35 procent sociale huurwoningen te verhogen. En dat er meer woningen worden gebouwd voor alleenstaanden en mensen met een lager inkomen. Het recht op betaalbaar wonen geldt voor iedereen. Bouwen in alle vier de dorpen, omdat mensen gehecht zijn aan hun vertrouwde omgeving.

Daarom zal de PvdA ook aan het college vragen de 106 huizen met zorg uit te geven. Waardoor iedereen een kans krijgt om in Laarbeek te blijven wonen.

Wilt u ook dat in Laarbeek een sterke sociale koers gevaren wordt, beken kleur en sluit u aan. Neem voor meer info contact op met djg.pvda@gmail.com

Linda Engels-Strijbosch
Dirk-Jan Gloudemans
Commissie Ruimtelijk en Sociaal Domein