Opstappen!

Eén dwaas kan meer vragen stellen dan tien wijzen kunnen beantwoorden… Ik verdeel de rollen: Ik ben van de vragen. U van de antwoorden. Doe uw best! Neem er de tijd voor. Veel succes!

Wat gebeurt er als ik een kuil graaf voor mezelf? Hoe kan wind krimpen? Wat is het tegenovergestelde van de slappe lach? Wat moet je met een knuppel in het hoenderhok? Hoe kan het, dat de nakomelingen van wijze uilen zo’n uilskuikens zijn? Waar haalde Abraham die mosterd vandaan? Kunnen engeltjes piesen? Waar kan ik contactloos, contactloos betalen?

Waarom zou je iets aan een zijden draadje hangen? Hoe betaal je iets wat geen drol kost? Is er ook zoute kul? Is er ook een gele maandag? Waarom lachen boeren als ze kiespijn hebben? Zijn er ook kletsgenerááls? Waarom krijg je van teveel alcohol een kater en geen poes? Bestaan er gelikte beren? Wat gebeurt er als Pasen en Pinksteren op één dag vallen?

Hoe doe je dat? Doen alsof je doet dat je neus bloedt? Zijn er behalve weekdieren ook maanddieren? Waarom geeft een antwoordapparaat geen antwoord? Klootjesvolk. Zijn dat louter mannen? Of ook vrouwen? Wat telt een schaap als het in slaap wil vallen? Wat denkt een springpaard als het over een hindernis springt? Hebt u het buskruit ook niet uitgevonden? Wie nog meer niet?

Hoe noem je een bolleboos die mager is? Waarom zou je in een zure appel bijten? Waarom heb je wel wijsneuzen, maar geen domneuzen? Waarom zeggen we hupsakee en niet hupsaté? Waar zitten iemand zijn lurven? Hoeveel eieren legt een oelewapper? Waar bakken ze die zoete broodjes? Waar zit mijn falie? Waarom zou je appels en peren niet met elkaar mogen vergelijken?

Waar ligt Rotjeknor? Hebben alleen boeren, boerenverstand? Waarom schieten we alleen bokken? De hele reutemeteut, hoeveel zijn er dat? Hoe smaakt lariekoek? Hoe snel is een leugen? Hoeveel eieren krijg je voor je geld? Wat kun je op je klompen aanvoelen? Wanneer zijn de rapen eindelijk gaar? Wat moet een minister-president doen, als hij met regelmaat betrapt wordt op leugens?

Die laatste vraag was te makkelijk. Inderdaad, … Opstappen!