Laarbeek wil meer bouwen

Laarbeek wil meer bouwen

Laarbeek - Wethouder Meulensteen begint zijn verhaal over zes villa kavels in de Pater Becanusstraat. Het tekort aan betaalbare woningen is een landelijk bekend probleem. Zo ook in onze gemeente. Alleen al in Laarbeek wachten 450 senioren op een kleinere woning.

Een mooie plek om meerdere seniorenwoningen te realiseren is bijvoorbeeld het Michaelplein in Beek en Donk. Dit plan kan vergroot worden omdat woningbezitters aan de Koppelstraat, waarvan hun tuin aansluit op dit plein, willen meewerken om een gedeelte van hun grond te verkopen om hier meer nieuwe woningen te kunnen realiseren. Als gemeente Laarbeek zou ik zeker gebruik maken van dit aanbod omdat de woningnood hoog is. Niet vaak komt het voor om midden in het centrum een uitgebreid plan te realiseren.

De gemeenteraad kan met een meerderheid de wethouder er op wijzen om zulke kansen aan te pakken. De realisatie van dit plan, in samenwerking met Wocom en een projectontwikkelaar, gaat voor een doorstroming zorgen op de woningmarkt in de gemeente Laarbeek. Een mooie combinatie zou zijn het bouwen van woningen voor senioren en jongeren.

Wethouder Meulensteen geeft aan dat er weinig gebouwd mag worden, dan is de oplossing om door te pakken en deze ontstane mogelijkheid met beide handen aan te pakken en hierin voorrang te geven aan bewoners uit Laarbeek. Dus gemeenteraad, onze vertegenwoordigers, doorpakken.

Jan Swinkels