De LEVgroep huist in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk
De LEVgroep huist in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk Foto: Mark Barten

Wat betekent nieuwe wet voor jouw verenging?

Laarbeek - Op 1 juli treedt de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze wet is met name belangrijk voor besturen van verenigingen. De LEVgroep wil verenigingen in de gemeente Laarbeek dan ook informeren over deze nieuwe wet.

In deze wet staan afspraken over het vastleggen van een ‘goed bestuur’, aansprakelijkheid, tegenstrijdige belangen, wat te doen als bestuursleden afwezig zijn, meervoudig stemrecht, toezicht op bestuur en financiën en eventueel wijzigingen in de statuten. Op de website www.wbtrcheck.nl kun je zien of jouw vereniging moet voldoen aan deze wet. De invoering van een nieuwe wet brengt altijd vragen met zich mee. Dat is ook zo bij de invoering van deze wet. Om iedereen goed te informeren en uitleg te geven over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, organiseert de LEVgroep een online informatiebijeenkomst.

Online bijeenkomst 18 mei
De online informatiebijeenkomst wordt georganiseerd op 18 mei. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Rob Geraats (Advocaat bij Advocatenkantoor Aben & Slag uit Helmond) uitleg over de nieuwe wet en is er ruimte voor het stellen van vragen (ook via de chat-functie). De informatiebijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur (afhankelijk van hoeveel vragen er zijn).

Aanmelden
Wilt u weten of de nieuwe wet gevolgen heeft voor uw vereniging en zo ja, welke dit dan zijn, dan kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Tijdens het aanmelden kunt u uw vragen al stellen, zodat deze voorbereid kunnen worden voor de bijeenkomst. Aanmelden kan via de website van de LEV-groep: https://www.lerenmetlev.nl -> vrijwilligers.

Meer Informatie
Na het organiseren van de online bijeenkomst wordt er een brochure gemaakt waarin alle informatie over de nieuwe wet op een rijtje wordt gezet. We proberen in deze brochure alle informatie op een makkelijke manier uit te leggen, zodat alles duidelijk is voor uw vereniging. Heeft u vragen over deze online informatiebijeenkomst, of over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de LEVLaarbeek via vrijwilligerswerklaarbeek@levgroep.nl of kijk op de website www.levlaarbeek.nl.