Knuffeltje

Onze dochter was zelf vroeger helemaal verknocht aan haar knuffel, Nusje genaamd. Nusje ging overal mee heen en geslapen werd er alleen met Nusje. Dus je snapt dat wij hier heel zuinig mee omgingen. Op een avond waarop we weg moesten en we de kinderen zouden meenemen was Nusje echter onvindbaar. Het hele huis hadden we al afgezocht. Toch legden we onze kinderen bij vrienden in bed in de hoop dat onze dochter wel een keer zonder Nusje in slaap zou vallen. IJdele hoop. We hadden haar al op de zolder gelegd zodat ze de andere kinderen niet wakker zou maken maar helaas, ze bleef ontroostbaar. Mijn man ging nog eens naar huis om te zoeken en vond warempel Nusje terug. In de wasmachine wel te verstaan. Daar hadden we niet gezocht.

Op een andere avond was Nusje weer onvindbaar. Weer het hele huis doorzocht maar Nusje was en bleef weg. Onze dochter was wat ouder en ging wel slapen maar met heel veel verdriet. Dit duurde een paar dagen. Onze zoon kreeg toen toch wel medelijden. Terwijl hij aan het schommelen was in de tuin riep hij: ‘mam kom, ik heb Nusje gevonden, ze hangt daar in de boom, ik zie hem hangen’. Ongetwijfeld wist hij hoe Nusje daar terecht was gekomen.

Afgelopen maand was Lola op een middag bij ons en haar knuffel was ook onvindbaar toen ze naar huis gingen. Met een paar man ons hele huis doorzocht inclusief badkamer en allerhande kasten maar Lola haar knuffeltje bleef kwijt. Ook Lola moest nu gaan slapen zonder haar vaste maatje. Ze heeft nog veel andere knuffels en kon zich er gelukkig wel mee troosten dat we de volgende dagen weer zouden zoeken naar haar knuffeltje. Zowel thuis als bij ons was knuffel echter niet te vinden. Tot de bel ging bij onze dochter. Stond daar de buurvrouw aan de deur met de knuffel Lola. Deze lag bij hun op de trampoline. Ongetwijfeld wist Siem er in dit geval ook meer van. De geschiedenis herhaalde zich weer.

En nu is Lola, ruim tweeënhalf jaar, zo ver dat ze afscheid gaat nemen van haar ‘piep’. Piep is de fiep die overal mee naar toe moest en zonder kon ze ook niet slapen. Maar ‘piep’ heeft ze onlangs samen met Siem aan de piepkleine kuikentjes gegeven die nog wel een knuffeltje konden gebruiken. Helaas was dit van korte duur. Een vos bracht helaas een einde aan zowel de kuikentjes dus ook aan ‘piep’.