U kunt de zondagsviering vanuit de Sint Servatiuskerk te Lieshout om 09.30 uur en die van 11.00 uur vanuit de Michaëlkerk te Beek en Donk volgen via www.stream.eustachiusparochie.nl Via RTV Kontakt kunt u de zondagsviering van 11.00 uur vanuit de Michaëlkerk volgen.

Wilt u een viering bijwonen? Dat kan! Maar geeft u zich dan even telefonisch op bij het parochiecentrum in uw kern. Alvast bedankt. Het is verplicht om tijdens de viering een mondkapje te dragen. Alleen tijdens de communie mag dit even af. Als u om gezondheidsredenen geen mondkapje kunt dragen, dan raden wij u dringend aan om thuis te blijven.

Voor deelname aan de Eucharistievieringen in Missieklooster Heilig Bloed kunt u contact opnemen met het klooster: 0492-461324 of kijkt u op www.missieklooster.nl

Zaterdag 8 mei
18.30 uur Mariahout O.L. Vrouw van Lourdes
Eucharistieviering
Intenties in deze viering voor: Maria de Beer (mged), Jan en Agnes Rooijakkers-Huijbers, Marietje Hagelaars-van Melfoort (mged) en overleden familie, Alle intenties die zijn opgeschreven bij Maria in de Lourdesgrot

Zondag 9 mei
09.30 uur Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie
Eucharistieviering
Intenties in deze viering voor: Martha Verschuuren-van de Kerkhof, Voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel, tot welzijn van de parochie.

09.30 uur Lieshout Sint Servatius
Eucharistieviering
Intentie in deze viering voor: Jo Manders-Maas, Mark Raaijmakers en overleden familieleden, Maria Bekx-van Ass.

11.00 uur Beek en Donk Michaëlkerk
Eucharistieviering
Intenties in deze viering voor: Nelly van den Heuvel-van Zutven, Johannes Swinkels en Allegonda Dirks, Mari van der Aa en overleden familieleden, Jan Gevers, Antoon Spaan (sterfdag), Jan van Leuken en Jack de zoon, Toos en Jan Elemans-Kluijtmans, intenties die opgeschreven staan in de Eustachiuskapel.

Woensdag 12 mei Mariakapel Bosscheweg Aarle-Rixtel
09.00 uur Eucharistieviering

Mededeling

De Nederlandse Bisschoppen hebben besloten een beperkte verruiming toe te staan voor wat betreft het aantal aanwezigen bij vieringen. De verruiming geldt alleen voor grote kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben. In deze grote kerken mag met ingang van 29 april maximaal tien procent van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn. De huidige fase van de coronapandemie die als ‘zeer ernstig’ geldt laat nog geen verdere versoepeling toe vinden de bisschoppen.

Dat is per locatie: Mariahout max 40 personen, Lieshout max 70 personen, Beek en Donk max 50 personen, Aarle-Rixtel max 60 personen, Kapel Aarle-Rixtel max 20 personen

De bisschoppen benadrukken dat de huidige Covid-cijfers nog steeds vragen om voorzichtigheid en terughoudendheid. Daarom blijft het protocol ‘Kerkelijke leven op anderhalve meter’ binnen de Rooms-Katholieke Kerk ook voor grote kerken onverkort gelden met alle regels over het onderling houden van afstand, reserveren, hygiëne enzovoort.

Vanaf het begin van de pandemie hebben de bisschoppen gezegd dat de kerk geen bron van besmetting mag worden. De bisschoppen zijn de parochies daarom dankbaar voor hun inzet om ook met de beperkte verruiming voor grote kerkgebouwen het protocol zorgvuldig te blijven uitvoeren.