Afbeelding
Foto:

Eerlijk koersen op duurzaamheid

Laarbeek - Afgelopen week stond er weer een artikel in het Eindhovens Dagblad dat grote buitenlandse investeerders aan de haal gaan met subsidies die verstrekt worden bij de bouw van zonneparken. De PvdA vindt het onverteerbaar dat maatschappelijk geld op deze manier naar commerciƫle partijen stroomt.

We staan nog maar aan het begin van de energietransitie, maar nu al zien we partijen opstaan die een kans zien om snel geld te verdienen. Energiecowboys worden ze genoemd. De PvdA pleit er al langer voor dat burgers intensief betrokken worden bij de overgang naar duurzame energie. Eigenaarschap is daarbij heel belangrijk. Als burgers een beetje eigenaar zijn van een zonnepark, dan zorgt dat voor draagvlak voor de energietransitie. En door het eigenaarschap stroomt de subsidie niet naar grote buitenlandse bedrijven maar naar de lokale gemeenschap. Dan hebben we niet alleen maar last van een zonnepark maar hebben we er ook financieel profijt van. Ook van andere duurzame energiebronnen zoals windparken en warmtenetten vindt de PvdA dat ze deels in handen van de lokale gemeenschap moeten blijven en dat inwoners ervan mee moeten profiteren. Dat is een eerlijke koers op weg naar duurzaamheid.

Vind je ook dat het beleid in Laarbeek sociaal en duurzaam moet zijn, sluit je dan aan bij de PvdA. Beken kleur en laat je hart spreken. De coronacrisis heeft laten zien dat er ongelijkheid is in ons land. Mensen die pech hebben gehad kunnen niet meer volwaardig meedoen in de maatschappij. Alleen een stevig sociaal geluid kan dit een andere richting in sturen. Wil je meedenken met de PvdA Laarbeek of wil je een bepaald onderwerp aankaarten? Stuur dan een e-mail naar djg.pvda@gmail.com en we nemen contact met je op.

Dirk-Jan Gloudemans
Commissie Sociaal Domein