logo
logo Foto: PNL

PNL nodigt u uit

PNL nodigt u uit

Laarbeek - In de raadsvergadering van 20 mei worden enkele belangrijke besluiten behandeld. Deze gaan wij als PNL voorbereiden tijdens een voorbespreking op woensdag 12 mei. Tijdens de raadsvergadering gaat PNL in het bijzonder in op de volgende punten:

Zonneparken in Laarbeek of zonnedaken? PNL is er voorstander van dat eerst de daken van huizen en bedrijven worden volgelegd. In DeMooiLaarbeekKrant van 29 april 2021 hebben wij uitvoerig beschreven hoe het in onze ogen echt zit. Wij zullen nu een motie indienen om voorrang te geven aan het leggen van zonnepanelen op daken in plaats van in weilanden. Aanvullend krediet Oranjeplein. Het Oranjeplein is mooi opgeknapt. Echter de herinrichting heeft fors meer geld gekost dan geraamd. Op deze overschrijding heeft PNL kritiek geuit aan het college. Het college heeft beterschap beloofd. Nu wordt voorgesteld een extra krediet beschikbaar te stellen van €164.000. Fasering woningbouwprojecten. Ook in Laarbeek is er grote vraag naar woningen. Het college stelt voor de nog in hun ogen beschikbare vrije ruimte van grofweg 100 woningen toe te wijzen aan een aantal projecten. PNL heeft hier een andere mening over en komen met een voorstel om dit anders aan te pakken. Gemeenschappelijke regelingen. Laarbeek werkt op vele terreinen samen met andere gemeenten in de regio. Nu worden een zevental begrotingen van gemeenschappelijke regelingen voorgelegd. De enige manier om invloed te hebben is om zogenaamde zienswijzen in te dienen. Deze liggen nu voor.

Hoe kunt u deelnemen? Hoewel het vaccinatieprogramma op volle toeren draait moeten ze nu nog digitaal vergaderen via Teams. Dit hebben ze al vaker gedaan. De ervaring is dat dit prima gaat. U kunt zich hiervoor aanmelden via: info@pnllaarbeek.nl of ingeborgwesterbeek@gmail.com. De stukken voor de raadsvergadering kunt u raadplegen via de site van de gemeente.

Fractie PNL