Burgemeester Van der Meijden feliciteert Laarbeek Actief met het vijfjarig bestaan. Links (rode jas) Jaccy van den Enden
Burgemeester Van der Meijden feliciteert Laarbeek Actief met het vijfjarig bestaan. Links (rode jas) Jaccy van den Enden Foto:

Laarbeek Actief viert 5-jarig jubileum

'We zijn begonnen met pionnetjes en fietsbanden'

Tekst: Nina Sneijers
Foto's: Johan Maas

Vijf jaar geleden begon Jaccy van den Enden (Laarbeek Actief) met het geven van kleine bootcamps. Alles wat hij nodig had voor de activiteiten had hij zelf geregeld, zoals de pionnetjes en de fietsbanden die hij van de fietsenmaker kreeg. Vijf jaar later is Laarbeek Actief uitgegroeid tot een organisatie die vrijwel in heel Laarbeek bekend is. Deze week werd het vijfjarig bestaan gevierd.

Laarbeek - Vanwege het jubileum werden er drie dagen lang activiteiten georganiseerd. Op 3 mei was er een spellenochtend voor de onderbouwklassen en een spellenmiddag voor de bovenbouw. Er was onder andere een stormbaan, er werd gefrisbeed en touwgetrokken. Op 4 mei zou er voor ouderen en voor Unieke Sporters een fietstocht zijn. Vanwege het slechte weer is deze verplaatst naar een later tijdstip. Op 5 mei waren er Panna-straatvoetbaltoernooien voor onderbouw, bovenbouw en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Ook was er een Luchtkussenspektakel. In totaal hebben 555 mensen zich aangemeld en om de activiteiten in goede banen te leiden, zijn er 30 vrijwilligers bij betrokken geweest.

Veel bereikt
Jaccy kijkt positief terug op vijf jaar Laarbeek Actief. “Vijf jaar geleden kwam ik vanuit Helmond, waar JIBB+ is, naar Laarbeek om hier iets soortgelijks op te zetten. In 2016 hebben we een logo ontworpen en zijn we samen gaan werken met scholen. Later zijn we ook samen gaan werken met onder andere bso’s en fysiotherapeuten. Vanaf 2018 zijn we Uniek Sporten gaan opzetten en zo zijn we steeds groter geworden. De vakantieactiviteiten die we al vanaf 2016 organiseren zijn nog steeds een succes. We zijn begonnen met niets en in vijf jaar tijd hebben we enorm veel bereikt, daar mogen we zeker trots op zijn”, vertelt de buurtsportcoach. Inmiddels is Laarbeek Actief een succes in Laarbeek. “Ik denk dat dat onder andere komt omdat wij een gemoedelijke organisatie zijn. Iedereen is welkom, iedereen krijgt een kans hier. Ons doel is altijd hetzelfde gebleven: zorgen dat sporten leuk is voor jong en oud.”

Stages
Bij Laarbeek Actief kun je ook voor een stage terecht. Voor stagiaires is er veel ruimte. Al vanaf november hebben zij bijvoorbeeld mee nagedacht over de activiteiten voor het vijfjarig bestaan. “Laarbeek Actief is een goede keuze geweest voor mijn stage. Ik heb hier veel geleerd en ben gegroeid. Ook dingen die mij minder leuk leken, heb ik alsnog gedaan. Ik werk met veel verschillende groepen, zowel ouderen als kinderen”, vertelt stagiair Lars Mulders. Ook voor Nick Donkers was dat een reden. Hij wilde graag meer ervaring opdoen met speciale doelgroepen. Sander Verschuren is na positieve geluiden van anderen ook stage gaan lopen bij Laarbeek Actief. “Als ze mij na de stage nodig hebben, kom ik met plezier helpen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding