Laarbeek schoon, heel gewoon!

Omdat ik geen onderwerpen heb doorgekregen om over te schrijven heb ik zelf maar voor een onderwerp gekozen. U ziet het hierboven staan: Laarbeek schoon, heel gewoon.

Ik ben op dit onderwerp gekomen doordat ik in eerste instantie drie Mariahoutse dames in Lieshout vuil zag prikken en even later een tiental enthousiaste mensen uit Lieshout. Het was een 'beroemde' zaterdag waarin vele vrijwilligers in heel Nederland in actie waren om ons land, dus ook Laarbeek, wat mooier en schoner te maken. Ik hoorde dat het er alleen al in Laarbeek 150 zijn!

De dames uit Mariahout vertelden me dat ze in een paar uur tijd meer dan drie volle vuilniszakken hadden en toen ik om 13.00 uur weer keek bleek het totale Lieshoutse gezelschap wel meer dan 30 zakken vuil verzameld te hebben. Let wel 30 zakken vuil in vier uur prikken! Ik voelde me van de ene kant trots en van de andere kant schaamde ik me ontzettend.

Trots op de vrijwilligers die door weer en wind het toch konden opbrengen om de rommel, die door de medemens was veroorzaakt, op te ruimen. Schamen omdat de medemens het toch altijd weer voor elkaar krijgt om er een zootje van te maken. Als je ooit langs de weg of in de bossen kijkt wat er ooit ligt of als er weer een auto voor je rijdt waar soms hele afvalzakken van de McDonalds de vrije natuur in worden gekwakt, dan schaam ik me diep.

Dus dat Laarbeek schoon dat is niet zo heel gewoon... Daar doen heel veel goede vrijwilligers erg hun best voor. Een dikke pluim voor al die vrijwilligers die denken dat dit wel gewoon is, rommel opruimen van iemand anders..

Als je bij het lezen van dit artikel nu denkt. Dat opruimen wil ik in mijn buurt, wijk of dorp ook doen hoef je maar te bellen naar Bart van de gemeente (06- 22794751), van hem krijg je alles wat je nodig hebt en hij komt alles wat je opruimt ook nog ophalen.

Maar natuurlijk is het veel beter of je nu jong of oud bent om zelf je rommel op te ruimen!