Hartelijk gevaccineerd!

Ben behept met kwalen, zowel onderliggende als bovenliggende. Ze geven mij uitzicht op een bevoorrechte positie in het vaccinatieschema. Uitzicht, méér ook niet. Steeds komen er nieuwe groepen medelanders opdagen. Die zijn er blijkbaar nog erger aan toe, dan ik! Dokters, verplegend personeel, politieagenten, BOA’s, onderwijzers,… Het frustreert me.

Mijn bovenliggende kwalen zijn: hartfalen, nierfalen, kanker, diabetes1, diabetes 2, astma, COPD, epilepsie en reuma. Allemaal geen kattenpis! Elk van deze aandoeningen zou op zich, voldoende reden moeten zijn om onmiddellijk tot vaccinatie over te gaan. Daar bovenop, beste lezer, daar bovenop, nog plenty onderliggende aandoeningen: zweetvoeten, stijfheid, chronische dorst, hardhorendheid, bijziendheid, vergeetachtigheid, ouderdom, eigenwijsheid, ik drink met maten, ben zwaar heteroseksueel, licht gelovig en heb een te vooruitziende blik.

Ik besloot om zo’n prikplek XL eens onaangekondigd te bezoeken. Niet om te jennen, te bekogelen met vuurwerk, of in brand te steken. Nee, om mijn schrijnende geval onder de aandacht te brengen. Het werd geen succes. Ze waren niet over te halen, die jongens en meisjes van de GGD. Ze lieten zich niet sensibiliseren. Dat woord kenden ze niet. Nogmaals haalde ik al mijn kwalen uit de kast. Nogmaals deed ik een emotioneel beroep op hun gevoelens. Zonder enig resultaat. 'Als je dit allemaal mankeert, dan overleef je zo’n prikkie niet', zeiden ze keihard. Onverrichterzake en zwaar teleurgesteld keerde ik huiswaarts.

Thuis, bleef ik geduldig wachten op een oproep. Uiteindelijk kwam die. Ik stapte de prikstraat binnen. Er heerste volstrekte rust. Er was bijna niks te doen. Ik voelde me de allerlaatste van heel Nederland. 'Wat hebben jullie nog op de plank liggen?', vroeg ik. Geduldig noemden ze alles op. 'Een paar Pfizertjes, Jansen en Jansen, heleboel Astra-Zenecaatjes, tiental Modernaatjes. Speciaal voor ‘linkserikken’, nog een doosje Spoetnikjes...'

'Doe mij dan maar zo’n Pfizertje', zei ik. De jongens en meisjes van de GGD waren uiterst vriendelijk. Ik kreeg zelfs nog twee extra spuitjes mee naar huis. Spoetnikjes, om zelf toe te dienen aan de kat en de cavia… Hiermee maakte ik het verschil! Nederland steeg één plek op de Europese priklijst aller tijden!

Hartelijk gevaccineerd!