Afbeelding
Foto:

Ondertiteling raads- en commissievergaderingen

In 2020 heeft PNL het college erop gewezen dat live- of achteraf ondertiteling van alle raads- en commissievergaderingen niet alleen belangrijk is, maar zelfs verplicht zou worden vanaf medio september 2020. Er is toen toegezegd dat dit gerealiseerd zou worden.

Nadat wij hier tijdens de commissievergadering Algemene Zaken van 29 april nogmaals om hebben gevraagd, is afgelopen week bekend geworden dat vanaf nu alle vergaderingen achteraf worden ondertiteld. Het ondertitelen gebeurt kort nadat een vergadering is afgelopen. De betreffende vergadering kan vervolgens via https://channel.royalcast.com/laarbeek worden teruggekeken (kan ook gevonden worden via www.laarbeek.nl).

Hiermee hebben we als PNL voor de tweede keer gezorgd dat ook doven en slechthorenden eenvoudiger en beter mee kunnen doen in onze gemeente. We hebben dat eerder gedaan door middel van een motie voor de invoering van ‘Klik voor Teletolk’, waarmee deze doelgroep telefonisch contact kan hebben met de gemeente. Nu is ook ons verzoek voor ondertiteling dus uitgevoerd.

Hoeveel doven en slechthorenden er in Laarbeek zijn is niet bekend. Wel bekend is dat er veel, vaak oudere, mensen zijn die niet goed meer horen. Ook voor hen kan dit een oplossing zijn. We hopen dat degenen die hier behoefte aan hebben er met plezier gebruik van gaan maken.