De Heuvel in Lieshout
De Heuvel in Lieshout

Laatste hand aan ‘Plan B’ voor de Heuvel is gelegd

Lieshout - Afgelopen weken is er door Plan Lieshout hard gewerkt aan het opleveren van ‘Plan B’ voor de Heuvel in Lieshout aan de gemeente. De gemeente zal het plan nu toetsen. Plan Lieshout is voortgekomen uit de zorg om de toekomst van Lieshout. De ambitie om het mooie Brabantse dorp op een verantwoorde manier door te ontwikkelen, en door te geven aan de volgende generatie.

Binnen de gestelde periode van zes weken is ‘Plan B’ opgeleverd, men houdt het tempo erin. Nadat Plan Lieshout op 19 en 28 april ‘Plan B’ had besproken met de gemeente is de stichting aan het werk gegaan om het plan definitief uit te werken. De reacties van de gemeente zijn in het definitieve plan verwerkt. Plan Lieshout heeft altijd gezegd dat ze een oplossing voor het centrumplan wil versnellen. Alle reden om het tempo erin te houden en het alternatieve plan binnen de gestelde periode van zes weken op te leveren.

‘Plan B' is een plan, zonder supermarkt op de Heuvel, dat geënt is op: ontmoeten, beleving, horeca, terrassen en wonen. Zodat er echt iets te kiezen valt. Het plan ligt voor toetsing bij de gemeente, intussen is de stichting met de voorbereiding van de presentatie gestart. Op maandag 10 mei is ‘Plan B’ definitief ingediend bij de gemeente. De volgende stap is dat de gemeente het plan zal toetsen op de haalbaarheid.

Vervolgens zal het alternatieve plan behandeld worden in de commissie Ruimtelijke Ordening van 2 juni. De tussenliggende periode tot aan de commissievergadering zal Plan Lieshout gebruiken om reacties op te halen bij omwonenden, inwoners en de fracties. Deze reacties stellen Plan Lieshout verder in staat om het plan te verfijnen en de presentatie aan de commissie goed voor te bereiden. Op de website deelt men steeds de meest actuele informatie. Neem regelmatig een kijkje en blijf op de hoogte. www.planlieshout.nl