Afbeelding
Foto: Mark Barten

Dorpsraad Beek en Donk vóór plaatsing geldkiosk

Beek en Donk - De Dorpsraad heeft behoefte om haar standpunt ten aanzien van een geldkiosk in Beek en Donk nog één keer uiteen te zetten. Dit naar aanleiding van een artikel in de MooiLaarbeekKrant van vorige week en berichten via Omroep Kontakt. Daarin werd gesteld dat de Dorpsraad tégen plaatsing van een geldkiosk zou zijn. Dit is pertinent onwaar.

De Dorpsraad heeft veel vragen gekregen over deze berichten van ondernemers uit Laarbeek en inwoners van Beek en Donk.
De Dorpsraad Beek en Donk is altijd vóór plaatsing van een geldkiosk in Beek en Donk geweest vanaf het moment dat bekend werd dat de pinautomaten op het Piet van Thielplein en het Heuvelplein zouden verdwijnen. Een plek om te pinnen voor particulieren en een mogelijkheid bieden aan ondernemers uit heel Laarbeek om geld af te storten, wordt door de Dorpsraad gezien als een welkome voorziening.

Waar de Dorpsraad wél moeite mee had, was de locatie. Bezwaren van omwonenden die te maken hadden met persoonlijke veiligheid, parkeerplaatsen en verkeersveiligheid rondom de beoogde locatie, werden door de Dorpsraad gedeeld. Ook het plaatsen van een geldkiosk voor de Michaëlkerk, een monumentaal pand en cultureel erfgoed, werd ongewenst geacht. De Dorpsraad sloot zich aan bij de bezwaarmakers tegen de locatie. In gesprekken met de gemeente en de bank werden andere locaties voorgesteld maar deze werden afgewezen en uiteindelijk moest een gerechtelijk besluit eraan te pas komen en verloren de bezwaarmakers. Zodoende kon de geldkiosk afgelopen week geplaatst worden op de parkeerplaatsen voor de Michaëlkerk. Een zeer gewenste voorziening voor inwoners en ondernemers uit Laarbeek.

Voor meer informatie: www.dorpsraad-beekendonk.nl