Howeko gaat weer open

Beek en Donk - Met de versoepeling van de coronamaatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd, kan Howeko weer open. De behoefte daaraan is, zo hebben ze gemerkt, erg groot. Mensen hebben het contact met elkaar gemist en het is de hoogste tijd om weer wat bij te praten.

Voorzitter Hein Maas vertelt: "Vanaf 9 juni 2021 gaan onze deuren weer open. Doordat Howeko zo lang gesloten is geweest, hebben we besloten om tijdens de vakantie van 2021 open te blijven. De begeleiders van de verschillende groepen zullen contact opnemen met hun deelnemers om te bepalen hoe de opening verloopt. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Sommige groepen zullen met 50% deelnemers starten, anderen kunnen volledig van start. Tijdens de vakantie zullen de groepen ook hun eigen ritme bepalen. Maar het zal fijn zijn elkaar weer te zien. Ook de timmerwerkplaats is weer toegankelijk voor de mensen uit Laarbeek die al langer een project hadden liggen en daar nu eindelijk aan kunnen werken. In de werkplaats zal, door de begeleiders, erop worden toegezien dat het niet te druk wordt."

De normale coronaregels zoals mondkapje, handen reinigen, en met respect voor elkaar afstand houden, blijven van kracht. Bovendien heeft het bestuur besloten het volgende protocol te hanteren: 'Het bestuur van Howeko streeft naar een zo veilig en gezond mogelijke toegang. Het coronavirus COVID-19 kan bij een groot deel van onze bezoekers een gevaarlijke ziekte veroorzaken. Het bestuur wil in verband daarmee voorwaarden verbinden aan het bezoek van Howeko. Als u inmiddels gevaccineerd bent, dient u bij de begeleiders een vaccinatiebewijs te laten zien, waaruit blijkt dat u ten minste eenmaal bent gevaccineerd. Indien u (nog) niet gevaccineerd bent, moet u de uitslag van een test (PCR) overleggen waaruit blijkt dat u negatief op corona bent getest. Die test mag niet ouder zijn dan 72 uur. U krijgt dan toegang tot een activiteit bij Howeko. Het blijft echter altijd uw eigen beslissing om naar Howeko te komen.'

Howeko blijft de ontwikkelingen rondom corona volgen en zal waar noodzakelijk de regels aanpassen. Voor nu bent u vanaf 9 juni 2021 weer van harte welkom. Was u nog niet eerder bij Howeko en is uw belangstelling gewekt, kijk dan op www.howeko.nl voor alle informatie. U kunt ook een mailtje sturen naar info@Howeko.nl.