Frans Verhoeven
Frans Verhoeven

In memoriam: Frans Verhoeven

Op zaterdagmorgen 22 mei bereikte ons het droeve bericht dat gildebroeder Frans Verhoeven van het Gilde Sint Leonardus te Beek en Donk, plotseling is overleden.

Frans is al heel lang betrokken bij het Gilde Sint Leonardus. In 1965 werd hij Gildebroeder, dit heeft geduurd tot ergens in 1971/1972. Frans en Jo trouwde in 1971 en Frans ging ook nog bij de brandweer ergens rond die tijd. En dat alles bij elkaar werd voor Frans wat te druk. Hij besloot toen om uit het gilde te stappen. Hij zei toen dat hij altijd aanwezig zou zijn bij het koning-schieten op kermismaandag en zo gauw als ik mij tot koning schiet dan kom ik wel weer terug.

Maar dat ging allemaal te vlug, vrij snel daarna in 1974, schoot hij zich tot koning. Dit koningsjaar heeft hij netjes volbracht, echter was dit nog te vlug om terug te komen. Maar in 1987 schoot hij zich weer tot koning en zoals beloofd na zijn koningsjaar in 1988 besloot Frans terug te komen en werd hij weer officieel geïnstalleerd als Gildebroeder. Het bleef niet bij deze twee keer want in 1992 werd hij voor de derde keer koning van ons Gilde.

Zijn functie binnen het gilde was zilverdrager, maar van zijn praktische kennis en kunde werd volop gebruik gemaakt. Frans was altijd bereidt om te helpen als er iets gedaan moest worden op ons schietterrein ’t Wipke, of bij onze Leonarduskapel aan de Goorloop. Ook bij het organiseren van activiteiten, zoals gildefeesten, koning schieten aan de Goorloop en later op ons schietterrein werd van zijn kunnen goed gebruik gemaakt. Ook de laatste jaren, al ging het lopen wat moeizamer, Frans was er altijd bij. We zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid zeer zeker missen.

Vrijdag 28 mei namen we met Gilde-eer afscheid van Frans zover we dit in konden vullen gezien de corona omstandigheden.

Bedankt Frans voor wie je was.

We wensen zijn vrouw Jo alle sterkte toe met dit enorme verlies.

Gildebroeders van het Gilde Sint Leonardus.

gildebroeder frans verhoeven is overleden. de leden van brandweer beek en donk en gilde leonardus brengen hem de laatste eer bij het uitvaartcentrum