Afbeelding
Foto: Joost Duppen

'Het moet gewoon worden om zaken te melden'

Laarbeek - In samenwerking met onder meer andere Peelgemeenten en politie Gemert-Bakel - Laarbeek is de gemeente Laarbeek gestart met een nieuwe campagne om ondermijning onder de aandacht te brengen. Deze keer gericht op sociale media om zo vooral jongeren bewust te maken van de gevaren van ondermijning.

Vanuit verschillende accounts van de politie worden op Facebook en Instagram berichten geplaatst. "Mensen worden getriggerd om er op te klikken. Ze nemen zodoende kennis van de gevaren van ondermijning. Dat het echt ook gewoon heel dichtbij voorkomt", legt burgemeester Frank van der Meijden uit. "Dit is een goede manier om andere mensen te bereiken die je anders niet bereikt. In dit geval de jongeren. Via onder meer filmpjes, quizzen en berichten hopen we ze overhalen om dit tot zich te nemen. Het draagt altijd bij tot bewustwording."

De campagne 'Samen voor een veilige buurt' duurt 24 dagen. Eind juni moeten de resultaten bekend zijn. "Het moet de drempel om zaken te melden verder verlagen. Het moet voor iedereen gewoon worden om iets te melden dat niet door de beugel kan", duidt burgemeester Van der Meijden. "Ik zie dat de meldingsbereidheid groeit. Mensen pikken niet alles meer. Niet conform-gedrag zijn ze beu."